MENÜ

Milano Fatihi Avni Aker'de

Çarşamba günü İtalya'da İnter'i devirerek Avrupa'yı sallayan Trabzonspor, Süper Lig'de ise zafere hasret...

Milano Fatihi Avni Aker'de

Haberin Devamı

İlk hafta 10 kişilik rakibi Manisaspor ile deplasmanda berabere kalan Bordo-Mavililer, dün gece de Avni Aker’deki sezonun açılış maçında Belediye’ye mağlup oldu.

Trabzon'un ayıbı

Trabzonspor’un son dönemlerdeki en büyük özelliği, hatta artısı ‘herkesin bildiği kadro’ yapısına kavuşmasıydı. Yani o ‘rotasyon’ denen şeyin Bordo-Mavi ile çok da birlikte anılmamasıydı. Ancak yeni sezonla birlikte ‘rotasyon’ da Trabzonspor kadrosuna girdi. Zira hem Şampiyonlar Ligi hem de Süper Lig ve paralelindeki kupa... Ancak Karadeniz temsilcisi bu konuda pek iyi bir sınav vermedi, veremiyor. Yabancı kontenjanından dolayı bir zorluk malum ama sanki takım olgusu açısından da bir sorun yok mu! Bana göre var. Yoksa Manisa maçındaki dağınıklık, Belediye önündeki organizasyonsuzluk... Bir tek bana böyle gelmemiştir herhalde! Bu arada gecenin en büyük ayıbına bence Trabzonlu futbolseverler (!) imza atmıştır. Neredesiniz Trabzonspor’un maç yaptığı saatte sizler ne yapıyorsunuz? Inter galibiyetini söylemiyorum bile... Ama ayıptır! Bu takımın tribününde boş yer kalması o emeğe yazıktır.

Haberin Devamı

O şehir artık bence futbol şehri değildir, aksini ispatlayana kadar! Daha çok şey yazardım ama şimdilik bu kadar diyerek gerisini hafta içine bırakıyorum.

Zabıtalar geldi!

Sadece tribünde değil, sahada da önemli gelişmeler oldu... Hatta Trabzonspor ile Belediye anlaşmış gibi birer devre oynadı! İlk 45’te Adrian ve Henrique’nin şutları, Mustafa’nın yan ağlarda kalan kafa vuruşu derken, Şenol Güneş’in öğrencileri aslında bu anlarda ne kadar büyük fırsatları kaçırdığını sonradan anladı! Çünkü ikinci yarıda artık iş işten geçmişti. Alanzinho’nun oyuna getirdiği etkinliği bir kenara koyarsak Trabzonspor izne ayrılmış gibiydi. Belediye ise cezayı kesmeye hazır zabıtalarını çoktan olay yerine göndermişti. 79’da şartlar zorken Doka’nın şutunun direkten dönmesi bile birçok şey için yeterliydi ama Trabzonspor anlamamakta zorlandı.

Zabıta ise bileti son anlarda kesti. Malum... Belediyeden kaçılmaz. Hele bir de dolu tezgahla sokak arasında kaçıyorsanız imkansızdır. Zabıtadan önce kendisi dökülür armutlar, patatesler! Döküle döküle geldi Trabzonspor ve zabıta da finali Webo ile yaptı! Trabzon’un bu maça sadece takım değil, şehir olarak iyi bakması lazım.

Haberin Devamı

Serhat Demirtaş

YORUM YAZ