MENÜ

"Milan, Terim döneminden bile kötü"

İtalya'da Serie A'nın iddialı ekiplerinden AC Milan, bu sezon en zorlu dönemlerinden birini yaşıyor.

"Milan, Terim döneminden bile kötü"

Ligde 7. haftada Bergamo deplasmanında Atalanta ile 1-1 berabere kalan AC Milan, sıralamada 12’nciliğe indi. AC Milan’ın kötü gidişatını manşetten veren La Gazzetta dello Sport, "Kırmızı-siyahlılar, Terim döneminden beri böylesine kötü olmamışlardı" ifadesini kullandı.

La Gazzetta dello Sport, "Milan’dan zorla beraberlik. Nesta: Alçakgönüllü olmalıyız" biçimindeki manşetinin alt başlığında, AC Milan’ın, Fatih Terim döneminden bu yana sezona ilk kez böylesine kötü bir başlangıç yaptığına dikkati çekti.

İç sayfada yer alan haberde ise AC Milan’ın son 30 yıllık dönem itibarıyla lige kötü başladığı sezonlar arasında karşılaştırma yapan bir grafik çalışmasına yer verildi.

Buna göre AC Milan, Gigi Radicale tarafından çalıştırıldığı 1981-1982 sezonunun ilk 7 haftasında 1 galibiyet, 3 yenilgi ve 3 beraberlik elde etmişti. Galibiyetin 2 puan olarak değerlendirildiği o dönemde, kırmızı-siyahlılar, 7. hafta sonunda sadece 5 puan toplayabilmişlerdi.

AC Milan, ilk yedi maç itibariyle 1997-1998’de Fabio Capello tarafından çalıştırıldığı dönemde, 2 galibiyet, 3 yenilgi ve 2 beraberlikle 8 puan, 2000-2001 sezonunda Fatih Terim döneminde ise 2 galibiyet, 2 yenilgi ve 3 beraberlikle ligde 9 puan toplayabilmişti.

Halen teknik direktör Leonardo önderliğindeki AC Milan’da, 7. hafta sonunda, tıpkı Terim döneminde olduğu gibi 2 galibiyet, 2 yenilgi ve 3 beraberlikle sadece 9 puan toplamış olduğu gözleniyor.

AC Milan, 16 puanla zirvede yer alan UC Sampdoria Genova ve FC İnter’i tam 7 puan geriden takip ederek, ligde 12. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ