MENÜ

Michel Platini'yi bitirecek sır yetkili!

FIFA'da yüksek derecede yetkileri olan ve ismi gizli tutulan önemli bir ismin 90 günlük uzaklaştırma alan Michel Platini'yi yıllarca futboldan uzak tutacak kantılara sahip olduğu belirtildi.

Michel Platini'yi bitirecek sır yetkili!

FIFA'da önemli görevlerde bulunan bir yetkili, Blatter ve Platini'nin FIFA Etik Kurulu'na yansıyan suçlamalardan çok daha fazlasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

"Ömür boyu men edilebilir"

İngiliz Daily Mail'e konuşan ve ismi açıklanmayan yetkili, "Blatter'in 17 yıllık krallığı bitecek. Platini de yıllarca belki de ömür boyu futboldan men edilecek." dedi.

"Bu iş çok ciddi. Beceriksizlik değil"

"Herkes şu an olaylara çok duygusal bakıyor ama öyle değil. Bu iş çok ciddi. Beceriksizlik ve sakarlıkla açıklanamaz" diyen gizli yetkili, bunun yüksek ihtimal 'bilerek suça karışma' olduğu yorumunu yaptı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde, Blatter'in onayıyla, 2011 yılında Michel Platini'nin hesabına kaynağı açıklanamayan 1,8 milyon euroluk bir ödeme yapıldığına dair iddialar ortaya atılmış ve iki isim FIFA Etik Kurulu tarafından 90 gün görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Platini başkanlık istiyor

Blatter ve Platini konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda masum olduklarını belirtirken, Platini kararı CAS'da temyize götürdü. CAS'dan çıkacak kararla rüzgarı yeniden arkasına almaya çalışacak Platini'nin 26 Ekim'e kadar başkanlık adaylığını açıklaması gerekiyor.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr


Haberin Devamı
YORUM YAZ