MENÜ

MHK'nın hakem kararı Tahkim Kurulu'ndan döndü

MHK'nın görevden aldığı hakemler ve gözlemcilerin yaptığı başvuru sonrası Tahkim Kurulu kararını verdi; hakem ve gözlemcilerin itirazları kabul edilerek, kararın kaldırıldığı açıklandı. Gözler bu isimlere MHK'nın bundan sonra görev verip vermeyeceğine çevrildi.

MHK'nın hakem kararı Tahkim Kurulu'ndan döndü

8 Mart'ta 13 Süper Lig hakemi ile 8 gözlemciyi görevden alan MHK'nın kararı sonrası hakem ve gözlemciler Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. Dün Tahkim Kurulu’nda dosya görüşüldü. Duruşmalı yapılan oturumda hakem ve gözlemciler kendilerini savundu. Saat 12.00'de başlayan duruşma saat 17.00'de tamamlandı. Duruşma esnasında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu da salonda bulundu. Tahkim Kurulu kararını gece açıkladı, Tüm hakem ve gözlemcilerin itirazlarının kabul edildiği ve MHK'nın kararının kaldırıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Oy çokluğuyla karar verildi

Tahkim Kurulu kararında; hakemler Abdulkadir Bitigen, Ali Palabıyık, Alper Ulusoy, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Caner Ak, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, İbrahim Hakan Ceylan, Koray Gençerler, Kutluhan Bilgiç, Mert Güzenge, Murat Erdoğan, Mustafa Öğretmenoğlu, Ramazan Keleş, Serkan Tokat, Tugay Kaan Numanoğlu, gözlemciler; Ali Ulusyol, Süleyman Abay, Taner Gizlenci'nin itirazlarının kabulu ve Merkez Hakem Kurulu'nun 08.03.2002 tarih ve 2022/7 tarihli kararının onaylanmasına dair TFF Yönetim Kurulu kararının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verildiği bildirildi. Gözler şimdi MHK'nın karar sonrası dönüş yolları açılan bu hakem ve gözlemcilere lig ve kupa maçlarında yeniden görev verip vermeyeceğine çevrildi.

YORUM YAZ