MENÜ

Metin Albayrak: İki bölgeye takviye yapmayı istiyoruz

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, transferde stoper ve kaleci pozsiyonlarına transfer yapmayı istediklerini belirtti.

Metin Albayrak: İki bölgeye takviye yapmayı istiyoruz

Beşiktaş Kulübünün iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Metin Albayrak, Spor Toto Süper Lig’de sezonu şampiyon tamamlamak istediklerini söyledi. Metin Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lider tamamladıkları ilk yarıda iyi bir Beşiktaş izlettirdiklerine inandığını belirterek, "İyi futbol oynadık ve çok az puan kaybettik" dedi.

Kulüplerin bir hedef koyup, bunun mücadelesini verdiğini aktaran Albayrak, "Hedefimiz sezon sonunda şampiyon olmak. Önceden büyük konuşmamalıyız. Ayaklarımızın yere sağlam basması gerekiyor. Önümüzde maç oynanacak bir devre daha var. Bizim kendimize güvenimiz tam. Hocamıza ve futbolcu kardeşlerimize inanıyoruz. Camia olarak kenetlenip, sezon sonunda bu hedefe ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Şampiyonluk yarışında, rakiplerini de değerlendiren tecrübeli yönetici "Galatasaray, hedefleri olan büyük bir camia. Aradaki 11 puan fark tabii ki büyük bir şey ama geçmişte bunun örnekleri var. Ligde de 17 maç daha oynanacak. Matematiksel olarak onların da şampiyonluk olasılığı mevcut. Biz, biraz daha avantajlıyız. Fenerbahçe’de aynı şekilde. Daha az hata yapan şampiyon olacak" şeklinde görüş belirtti.

"Vodafone Arena’nın açılması milat olacak"

Metin Albayrak, inşası devam eden Vodafone Arena’nın tamamlanmasıyla, önemli bir eşiği aşacaklarını belirtti.

"Vodafone Arena’nın açılması, Beşiktaş için bir milat olacak" ifadesini kullanan siyah-beyazlı yönetici, "Yaklaşık 2,5 senedir kendi stadımız olmadan oynuyoruz. Stadımızı, taraftarımızı çok özledik. İnşallah yeni stadımıza sezon sonunda şampiyonluk kupasıyla döneriz. En büyük hedefimiz o" şeklinde konuştu.

Yeni stadın akustiğinin, mimari yapısı nedeniyle, BJK İnönü Stadı’ndan daha iyi olacağını aktaran Albayrak, "Farklı bir atmosfer olacak. Ben bile yeni halinde nasıl bir ortam oluşacağını düşünemiyorum. Çatının son bölümü monte edildiğinde, başkan ve yönetici arkadaşlarımızla yukarıdan aşağıya doğru bir alkış tuttuk. Müthiş bir yankı var. Başkan’a (Fikret Orman), ’burası dolu olduğunda taraftarımız Guinness Rekorlar Kitabı’na yeniden girecek herhalde’ dedim" değerlendirmesinde bulundu.

"Kısa dönemde iki bölgeye takviye istiyoruz"

Metin Albayrak, teknik direktör Şenol Güneş’in, kaleci ve stoper transferi isteği doğrultusunda çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.

Bir transfer politikaları olduğuna dikkati çeken Albayrak, "Devre arasında hocamızın tespit ettiği bölgeler için görüştüğümüz oyuncular var. Çok kısa bir dönemde iki bölgeye takviye yapmayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu bir ölüm kalım meselesi değil"

Kulüpler arasında zaman zaman yaşanan gerginlikleri doğru bulmadığını anlatan Albayrak, şöyle konuştu:

"Yaptığımız işin özü spor. Bu bir ölüm kalım meselesi değil. Sonuç itibarıyla hepimiz bu ülkenin paydaşlarıyız. Amacımız da kendi kulübümüzü başarıya taşımak, milli takıma daha fazla oyuncu verebilmek. Bizim hedefimiz şampiyon olmak ve stadımızı açıp, özlemini duyduğumuz Vodafone Arena’ya kavuşmak. Futbolun ön planda olduğu, hakemlerin konuşulmadığı bir lig arzu ediyoruz. Sporun içindeki tüm paydaşlar bir aile. Bu aile içinde her zaman birbirimize ihtiyacımız var. Daha sonra birbirimizin yüzüne bakamayacağımız şeyler söylememeliyiz."

Öte yandan, bu yaz yapılacak 2016 Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Futbol Takımı’na ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e güvendiklerini ifade eden Albayrak, "En üst yerlerde ülkemizi görmek istiyoruz. Avrupa şampiyonu olabilmek en büyük arzumuz" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ