MENÜ

Meteoroloji'den son dakika hava durumu raporu!

Son dakika haberi... Hava sıcaklığı Pazar günü ülke genelinde artacak, Pazartesi günü yeni yağışlı sistem ile birlikte iç ve Batı kesimlerde, Salı günü Kuzeydoğu kesimlerde 6 ila 12 derece azalacak. Yurdumuzun Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den son dakika hava durumu raporu!

Meteoroloji Pazar ve Pazartesi günü ülke genelinde nasıl bir hava durumu olacağını açıkladı. Yarın öğle saatlerine kadar yurtta yağış beklenmiyor. Ülke genelinin parçalı ve az bulutlu zamanla batı bölgelerimizin çok bulutlu geçeceği, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri ve üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

PAZAR GÜNÜ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin yarın (01 Nisan Pazar günü) öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Trakya Kesimi, Çanakkale, İstanbul'un Avrupa Yakası ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Bodrum sahilerinde şaşırtan görüntü

Yarın rüzgarın şiddetini artırarak Marmara'nın doğusu ve İç Ege'de kuvvetli (40-70 km/sa), Trakya Kesimi ve Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

02 Nisan Pazartesi günü yağışların yurdun kuzey ve iç kesimlerine yayılacağı Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman dışında), Karadeniz ile Balıkesir, Denizli, Erzincan ve Tunceli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı (lodos), Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40–70 km/saat) eseceği bekleniyor.

03 Nisan Salı günü kuzeydoğu kesimlerde Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kastamonu ve Erzincan çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin 04 Nisan Çarşamba günü sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi ve sonrasında önümüzdeki hafta sonuna kadar yağışsız bir periyot bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının; Ülke genelinde bugün ve yarın artmaya devam edeceği, Pazartesi günü yağışlı sistemle birlikte iç ve batı bölgelerde, Salı günü ise kuzeydoğu kesimlerde 6-12 derece azalarak mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor. Ancak Çarşamba günü batı bölgelerden başlayarak haftanın ikinci yarısında yurt genelinde artarak tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

Arnold Schwarzenegger'in son durumu

Haberin Devamı
YORUM YAZ