MENÜ

Mete Gazoz şampiyon

İspanya'da devam eden Akdeniz Oyunları'ndaki madalya serimiz dünkü yarışlarda da devam etti. Ay-Yıldızlı ekibimiz, okçulukta 1 altın, 2 bronz, halterde 2 altın ve karatede de 1 bronz olmak üzere 6 madalya elde etti.

Mete Gazoz şampiyon

Son yıllarda başarılı sonuçlar alan okçulukta 19 yaşındaki Mete Gazoz yüzümüzü güldürdü. Gazoz, Türkiye rekoru kırdığı 70x2m’de bir de altın madalyayı boynuna taktı. Milli okçumuz klasik yay finalinde Slovenyalı rakibi Gasper Strajhar’ı 6-2 yendi. Okçulukta ayrıca, Aybüke Aktuna İspanyol rakibi Alicia Marin’i 6-4 yenip, üçüncülük kürsüsüne çıkarken klasik yay milli takımımız da İtalya’yı 6-0’la mağlup edip bronz madalyanın sahibi oldu.

Halterde çifte altın

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran ancak disiplinsiz hareketleri nedeniyle birçok kez uyarı alan milli haltercimiz Daniyar İsmailov, 69 kiloda podyuma çıktığı Akdeniz Oyunları’nda koparmada 152kg, silkmede 179kg ile iki altın madalya kazandı. Bu arada Türkiye halterde 1 yıllık doping cezası almış ancak yapılan ceza indirimi sonrası Akdeniz Oyunları’na katılma şansı yakalamıştı. Öte yandan karatedeki başarılı sonuçlara dün bir yenisi daha eklendi. Meltem Hocaoğlu 68 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ