MENÜ

Mesut Özil Türk-Alman tartışmasına son noktayı koydu!

Arsenal'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, "Futbolun Büyüsü ve Gerçekleşen Hayaller" isimli kitabında kendisini Türk mü yoksa Alman mı hissettiğine yönelik soruya açıklık getirdi.

Mesut Özil Türk-Alman tartışmasına son noktayı koydu!

Mesut Özil, son çıkan biyografisi "Futbolun Büyüsü ve Gerçekleşen Hayaller"de kendisiyle ilgili şimdiye dek büyük tartışma götüren bir meseleye son noktayı koydu.

2009 yılında Alman vatandaşlığını seçen Türk asıllı orta saha oyuncusu, kendisini Türk mü yoksa Alman gibi mi hissettiğine ilişkin sorulara kitabında şu şekilde yanıt verdi:

"[...]Sunucu Nazan Eckes, Almanya'da doğmuş Türk kökenli bir kadın olarak tecrübelerini anlattığı bir kitap yazdı ve bu kitap için benimle röportaj yapmıştı. Başlığı Guten Morgen Abendland (Günaydın Batı) olan bu kitapta şu harika cümle yazıyor: "Kalbim Türk gibi atıyor, kalbim Alman gibi atıyor." Aynı şekilde benim de dile getirebileceğim bir mesaj. Bununla birlikte benim için şu geçerli: Alman gibi düşünüyorum, ama Türk gibi hissediyorum."

Bugüne dek kendisine Türk mü yoksa Alman mı olduğunun çokça sorulduğunu ifade eden Özil sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu toptancı anlayışı sevmiyorum. Sadece öyle veya böyle değilim. Çok iyi Türk dostlarım var. Aynı şekilde benim için çok değerli olan Alman arkadaşlar da edindim. [...] İnsan rahatlıkla iki kültürün parçası olabilir, iki kültürle birden gurur duyabilir. Bir kalp hem Türkiye hem de Almanya için atabilir. İnsan Alman gibi düşünebilir, aynı zamanda Türk gibi hissedebilir. Entegrasyon böyle işler. Karşılıklı saygı duyarak, tıpkı güçlü bir futbol takımında olduğu gibi.

Baskıya rağmen kararımı Alman milli takımından yana verdiğim için gurur duyuyorum. Ve bunu yaparken Türkiye'ye sırtımı hiçbir zaman dönmediğim için mutluyum.
"

Mesut Özil Jose Mourinho'yla olan kavgasını anlattı

Haberin Devamı
YORUM YAZ