MENÜ

Mesut Özil, formayı giydi

Yeni sezonda Arsenal'da oynayacak olan Mesut Özil, Arsenal formasıyla ilk pozlarını verdi.

Mesut Özil, formayı giydi

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde Real Madrid'den Arsenal'e transfer olmuştu. Bu transferle en pahalı Alman futbolcu ünvanını da alan Mesut, Arsenal formasıyla ilk pozlarını verdi.

Transferinin perde arkası

Mesut Özil, kararını Arsene Wenger'in telefonda Arsenal hakkında planlarını anlattıktan sonra verdi. Ardından Alman milli takımından arkadaşı olan Mertesacker'in Mesut'u arayarak ikna etmesi bu transferi bitirdi. PSG ve M.United'ın daha yüksek ücret vermesine rağmen Arsenal'i seçmesinin nedeni anlaşıldı. İki taraf el sıkıştı. Arsenal doktoru Gary O'Driscoll ve Alman milli takımı doktoru sağlık kontrolü için Münih'e uçtu.

Üçüncü jenerasyon Türk-Alman ve beş vakit namazında bir Müslüman olan Mesut'un babası Arsenal'e Mesut'un hayranlığını ve futbolcularını nasıl geliştirdiğini Alman yıldızın da Wenger'den öğreneceği çok şeyin olduğunun altını çizdi.

Bu transferde öne çıkan Wenger, transferin detaylarında rol oynayan kulübün en büyük hissedalarrı Gazidis ve Kroenke'nin taraftarın aylar süren tepkisine sabırla bekleyerek cevap vermiş oldu.

Eski Real hocası Bernd Schuster'in bu transfer ile ilgili açıklaması ise bir hayli ilginç. Arsenal Mesut için en iyi seçim Wenger çok önemli bir hoca fakat anlayamadığım Real'in bu kalitedeki bir futbolcuyu nasıl bıraktığı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ