MENÜ

Mesut Bakkal'dan Trabzonspor'a mesaj

"Düşüyor" denilen Gençlerbirliği'ni aldı, 35 puana çıkardı, kupada ise yarı finali son anda kaçırdı. Başkent ekibine oynattığı futbolla alkış alan Mesut Bakkal, başarısının sırrını FANATİK'e anlattı, Trabzon'a da mesaj yolladı.

Mesut Bakkal'dan Trabzonspor'a mesaj

Gençlerbirliği'nin başına geçtikten sonra takımı ikinci yarının flaş ekiplerinden biri haline getiren Mesut Bakkal, başarısının sırrını FANATİK’e anlattı. Bu haftaki rakipleri Trabzon’a da gözdağı veren Bakkal, şunları söyledi: “Takımı aldığımda 22 puanla küme düşme adaylarından biriydik. Hakkımızda pek de iyi yorumlar yapılmıyordu. Ancak ben ve ekibim oyuncu arkadaşlarımızla kısa sürede çok olumlu bir bağ kurduk.”

'Önce özgüven'

“Bireysel olarak yetenekli bir ekibe sahip olduğumuzun farkındaydık ve bunu kullanmamız gerekiyordu. Öncelikle oyuncularımızın özgüvenini yerine getirdik. Futbolcu kazanmanın tadını aldıkça daha fazla kazanmak ister. Öyle de oldu. Üste üste aldığımız başarılı sonuçlarla ateş hattıyla bağlarımızı kopardık.”

'Avrupa'ya giderdik'

“Üretken ve çalışkan bir oyuncu grubuyla çalışmak benim işimi kolaylaştırıyor. Herkesin mutlu olduğu genç bir jenerasyon bu. Çıkışımız sürecek. 40 ve üzeri alacağımız her puan bizi başarılı kılar. Ortaya koyduğumuz futbol bana rahatlıkla şunu söyletebiliyor; biraz daha zamanımız olsaydı Gençlerbirliği, Avrupa potasının içinde olabilirdi.”

'En büyük temennim'

“Renklerin öneminin olmadığı, hakem isminin problem yaratmadığı, sonuçların fazla önemsenmediği, iki takım taraftarının da yan yana maç seyrettiği, keyif alındığı, mağlubiyette bile galip takımı alkışlayan bir futbol ortamı görmek istiyorum.”

'Trabzon'a puan yok'

Trabzonspor maçına gelince... Kupadaki Bursaspor ve ligdeki Karabük yenilgileri takımın moralini bozdu. Bireysel hatalar nedeniyle kaybettiğimiz bu maçlar rakibimizin iştahını kabartmış olabilir. Biraz iddialı bir söz olacak ama kimse son iki maçtaki gibi bir Gençlerbirliği beklemesin. Ersun hocanın yıllarca yardımcılığını yaptım. Birbirimizi çok iyi tanırız. Güzel bir maç olacak, takımımın kazanması için elimden geleni yapacağım.”

Mehmet Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ