MENÜ

Messi'den Arjantin ile ilk kupa!

Barcelona ile tüm kupaları kazanan Lionel Messi, ülkesi Arjantin’le üst üste 3 finale çıkmış ama hepsini kaybetmişti. Messi, Tangocular’la Suudi Arabistan’daki özel maçta ezeli rakibi Brezilya’yı yıktı ve A Milli Takım’la ilk kupasını kazandı.

Messi'den Arjantin ile ilk kupa!

Uzun yıllardır formasını giydiği kulübü Barcelona ile kazanılmadık kupa bırakmayan Lionel Messi, ülkesi Arjantin Milli Takımı ile bir türlü kupa kazanamıyordu. Bu yüzden oldukça eleştirilen Messi, sonunda kupasına kavuştu.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan’daki hazırlık maçında Arjantin, ezeli rakibi Brezilya’yı 1-0 mağlup etti. Tangocular’ın golünü ise 4 maçlık cezasının ardından milli takıma dönen Messi filelere gönderdi. Dakikalar 13’ü gösterdiğinde Arjantin penaltı kazandı ve topun başına geçen Messi’nin şutunu Sambacılar’ın kalecisi Becker kurtardı. Ancak Messi, dönen topu tamamlayarak, takımına hem galibiyeti hem de bu maç için verilen kupayı kazandı.

Sambacılar düşüşte...

Messi, 2014’teki Dünya Kupası finalinde Arjantin’le Almanya’ya 1-0, 2015 ve 2016 yıllarında Copa America finallerinde de Şili’ye golsüz biten karşılaşmaların penaltı atışlarında mağlup olarak ikinci olmuştu.

Bu arada Brezilya böylece geçtiğimiz temmuz ayında Güney Amerika’nın milli takımlar düzeyindeki en büyük kupası Copa America’yı kazandıktan sonra üst üste 5. kez bir maçında galip gelemezken, rakibi ise son 5 mücadelesindeki 3. zaferini elde etti.

Haberin Devamı

Lionel Messi, 2014’teki Dünya Kupası finalinde Almanya’ya kaybetti.

Messiden Arjantin ile ilk kupa

Messi, 2015’teki Copa America’da Şili’ye boyun eğdi.

Messiden Arjantin ile ilk kupa

Arjantinli yıldız, 2016’da da Şili’ye kaybetti.

Messiden Arjantin ile ilk kupa

YORUM YAZ