MENÜ

"Messi dünyanın en iyisi"

Beşiktaş'ın İspanyol futbolcusu Guti Hernandez, Katalan radyosu ONA'ya verdiği demeçte, "Messi, benim için dünyanın en iyisi" dedi.

"Messi dünyanın en iyisi"

İlk defa bir Katalan radyosuna konuşan Guti, önceden Barcelona’nın ezeli rakibi olan Real Madrid’in formasını giydiği için Katalan radyosuna konuşmayı doğru bulmadığını söyledi.

Guti, küçük bir sakatlığının olduğunu ve 1 haftada iyileşeceğini anlatarak, "Beşiktaş’ta olmaktan çok memnun ve mutlu olduğunu" dile getirdi.

İspanyol futbolcu, röportajında, Barcelona’nın Arjantinli futbolcusu Messi’ye hayran olduğunu kaydederek, "Benim için dünyanın en iyisi ve birkaç yıl içinde futbol tarihinin en iyisi olduğunu da görebileceğiz" ifadelerini kullandı.

Eski Real Madridli futbolcu, Barcelona’da çok sayıda arkadaşı olduğunu, Xavi’yi "dünyanın en iyi orta saha oyuncusu olarak gördüğünü" ve teknik direktör Guardiola hakkında ise sadece iyi şeyler söyleyebileceğini ifade etti.

Guti Hernandez, Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho için ise, "Onda hoşuma gitmeyen bazı şeyler var. Madridlilik hissi şerefli birşey ve o forma herşeyin üzerindedir. Ama Mourinho’nun karakterini sevdiğimi de söylemem gerek, düşündüğünü ölümüne savunan biri. Bu iyi birşey, çünkü futbolda böyle olmazsa seni yerler" diye konuştu.

Türkiye’deki adalet sistemi İspanya’dan farklı
İspanyol futbolcu, Türk futbolundaki şike ve teşvik iddialarına ilişkin yöneltilen soruya da, "Çok emin bilmiyorum, o yüzden çok fazla şey söylemek istemiyorum" derken, Metris Cezaevi’nde teknik direktör Tayfun Havutçu ve yönetici Serdal Adalı’yı ziyaretleri konusunda da, "Burada adalet sistemi farklı, İspanya gibi değil. Kefalet yok, duruşma tarihin belli değil. Onların dışarıda olmaları hoşuma giderdi. Bizim de bunlardan dolayı kötü etkilendiğimiz gerçek. Moral vermek için ziyarete gittik. Asla bir cezaevinde olmadım. Benim için şaşırtıcıydı. Çok güçlü bir etkisi olmadı. Sınıfları, avlusu olan bir kolej gibiydi" değerlendirmesinde bulundu.
Guti, "Türk kızları nasıl?" şeklindeki soruya ise "Hiçbiri İspanyol kızları gibi değil" yanıtını verdi.

İspanyol televizyonu Guti’ye tazminat ödeyecek
Öte yandan, İspanya’da yayın yapan özel televizyon kuruluşu Telecinco, 13 Şubat 2008 tarihinde yayımlanan "Esta pasando" adlı paparazzi programında, Guti hakkında "eş cinsel olduğu, evli ve çocuk sahibi biriyle ilişkisi olduğu" şeklindeki iddialardan dolayı İspanyol futbolcuya 75 bin Avro tazminat ödemeye mahkum edildi.
Guti’nin yaptığı başvuru sonrasında kararını açıklayan yüksek mahkeme, İspanyol futbolcunun özel hayatına müdahale edildiği gerekçesiyle televizyon kuruluşuna para cezası verdi.
Guti’nin benzer sebeplerden dolayı başka bir paparazzi programı aleyhine açtığı dava ise devam ediyor.

AA / Şenhan Bolelli

Haberin Devamı
YORUM YAZ