MENÜ

Messi dalya diyecek

Copa Amerika'da Arjantin Milli Takımı adına mücadele eden Lionel Messi, bu gece Jamaika'ya karşı oynanacak maçla birlikte 100. kez milli formayı giyecek.

Messi dalya diyecek

Şili'de düzenlenen Copa Amerika'da ülkesi Arjantin adına boy gösteren Lionel Messi dalya heyecanı yaşıyor.

Önümüzdeki günlerde 28. yaş gününü kutlayacak yıldız oyuncu, ülkesinin bu gece Jamaika'ya karşı oynayacağı maçla birlikte 100. kez milli formayı giyecek.

Daha önce 99 kez formasını terlettiği Arjantin adına 46 gol kaydeden Messi, 56 golle Arjantin'in en golcü oyuncusu unvanını elinde bulunduran Gabriel Batistuta'yı geçmeye en yakın aday olarak görülüyor.

'Umarım kupalar kazanırız'

Arjantin adına 100 maç oynamanın kendisi için güzel bir duygu olduğunu dile getiren Lionel Messi, ''Zorlukların ve güzelliklerin olduğu bir çok şey yaşadım. Ancak güzel zamanlar daha fazla. Dünya Kupası'nda final ve Copa Amerika'da forma giyme şansı buldum. Umuyorum bu 100 maçın ardından ülkem adına kupalar da kazanmayı başlarım'' diye konuştu.

Arjantin Milli Takım formasını ilk olarak 17 Ağustos 2005 yılında Macaristan'a karşı giyen Messi'nin kariyerinde milli takım bazında 2008 yılında kazanılan Olimpiyat altın madalyası dışında herhangi bir şampiyonluk başarısı bulunmuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ