MENÜ

Mert Hakan Yandaş Fanatik'e konuştu!

3. Lig’den Süper Lig’e uzanan bir öykü... Forvetleri kıskandıran bir orta saha performansıyla, tam 50 gol atarak hem de... Demir Grup Sivasspor’da ilk sezonunu geride bırakan Mert Hakan Yandaş’la hikayesini ve hedeflerini konuştuk.

Mert Hakan Yandaş Fanatik'e konuştu!

Demir Grup Sivasspor’un bir sezon aradan sonra döndüğü Süper Lig’de kaliteli yabancılara rağmen orta sahada 26 maça çıkan bir isim vardı: Mert Hakan Yandaş... Birçoğunuz “Kim bu çocuk?” demiştir izlerken. Ancak ardında öyle bir öykü var ki, ne geldiği yer sürpriz ne de bundan sonra yapacakları...

Sözü; oyuncu fabrikası Bursa’nın değer görmeyen çocuklarından Mert’e bırakıyoruz: “Oyak Renault altyapısında oynarken A Takım oyuncularıyla halı saha maçı yaptık, beni çok beğendiler, yönetime büyük baskı yaptılar, ‘Profesyonel yapın bu çocuğu’ diye. Onların da izlediği bir maçta çok iyi oynadım ve profesyonel oldum. O sezon da Altınordu bizim grubumuzda. 3. Lig’de herkese fark atıyorlar. Deplasmana gidiyoruz. ‘Bize de fark yemeyin yeter’ dediler. 0-0 berabere kaldık, ben de ilk kez 11 oynadım ve iyi geçti maç. Sonrasında beni takip etmeye başladılar. Sezon sonu da teklif yaptılar.

‘Kader ameliyatı’

“Hayatımın kırılma anı da orası belki de. Altınordu’yla anlaştık ama bende menüsküs var ameliyat olmam lazım. Doktor, ‘Temizlersem 3 hafta, komple yaparsak 6 ay oynayamazsın’ dedi. Ben de transfer oluyorum ‘3 hafta’ dedim. Eğer öyle yapsaydık 26 yaşımda futbol hayatım bitebilirdi. Ancak Murat Dizdar o zaman Altınordu’nun sportif direktörü aradı doktoru, ‘Komple yap’ dedi.”

‘Altınordu farkı’

“Yeni transfer olmama rağmen 5 ay oynamadım. Sonrasında döndüm ama 4 maça çıktım yalnızca. Yeni bir adım gerekiyordu. Futbolcu her zaman oynamalı, bu çok önemli. Ben de 3. Lig’e kiralık gittim. Tire’de 13 gol attım, sonraki sezon yine Tire’deydim. Bu kez bonservisle gitmiştim ve sezonu 21 golle bitirdim, asistlerim de çoktu ama altlarda tutulmuyor tabi onlar.”

‘Anlaşmamaya gittim ama...’

“Kendimi yeniden ispatladıktan sonra artık 1. Lig istiyordum. Balıkesir’le görüştük, anlaşamadık. İzmir’de görüşmelere devam ederken Menemen Belediye Başkanı aradı ve görüşmeye çağırdı. Nezaketen görüşecektim ama kabul etmeyecektim. 2. Lig istemiyordum. Ancak görüşmede imzayı attık, iyi ki atmışım. O sene şampiyon olamadık ama benim için çok iyi geçti. 16 gol attım, yine asistlerim de vardı. Ve artık yeniden büyük bir heyecan beni bekliyordu bunu hissediyordum.”

Mert Hakan Yandaş Fanatike konuştu



‘Türk futbolunda sorun bonservisler’

“Her gittiğim takıma mutlaka serbest kalma maddesi koydurttum. Türk futbolunun temel sorunu da zaten bu. Eğer ben o maddeyi koydurmasam bana talip olan Süper Lig takımında milyon TL’ler istenecek. Onlar da doğal olarak yabancıya yönelecek. Alt liglerde bu yüzden birçok yetenek kaybolup gidiyor. Benim yazdırdığım bedel 350 bin TL’ydi. Yine birçok takımla adım anılıyordu, ancak Sivasspor çok istedi. Samet hoca ve ekibinin yanı sıra yönetim de öyle sıcak yaklaştı bana ve transferim gerçekleşti.”

‘Süper Lig’e faulle başladım’​

“İşimin zor olacağını biliyordum, o yüzden kampa kadar 20 gün kendim çalıştım, hazır gittim. Samet hoca da, ‘İşte yerli oyuncu böyle çalışkan olacak’ dedi hatta. Ama daha ilk gün Süper Lig’in farklı bir yer olduğunu anladım. Takım çift idman yapıyor, iki idman arasında fitness salonu futbolcu dolu. Dedim ki, ‘İşimiz harbiden zor.’ Zaten ilk idmanlarda o kadar gerideydim ki fiziksel olarak. Sürekli faul yapıyordum idmanlarda, yakalayamıyordum ki kimseyi.”

‘Robinho ve özür şaşkınlığı’

“Robinho’nun transferi çok heyecanlandırmıştı bizi. İnanamıyor insan. Aynı takımdasın. İlk geldiğinde gittim yanına, gerçek mi diye baktım. İşin şakası tabi ama mükemmel bir oyuncu ve karakter. Düşünsene pozisyon oluyor idmanda, geliyor senden özür diliyor. Tuhafına gidiyor insanın. ‘Allah Allah’ diyorsun. Ondan öğrendiğim en önemli şey eğer istersen sahada her şeyi yapabilirsin. Bir kere idmanda hiç topa dokunmadan 3 adam çalımladı, inanamadım.”

‘Sivas’ı asıl seneye görün’​

“Sivasspor’da bu sene daha fazlasını yapabilirdim, eğer daha istikrarlı olabilseydim, daha farklı olurdu. Ancak ilk sezona göre kötü değildi. Yeni sezondan daha da umutluyum. Yeni bir hoca olacak başımızda. Elimden geleni yaparak daha fazla şans bulmak ve skora daha fazla katkı vererek hedeflerime yürümek istiyorum.”

Ömer Necati ALBAYRAK - Fanatik ÖZEL

Haberin Devamı
YORUM YAZ