MENÜ

Mersin kupasına kavuştu

Bank Asya 1. Lig'de geçen sezon şampiyon olan Mersin İdmanyurdu, kupasını dün Bursaspor maçı öncesi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan aldı.

Mersin kupasına kavuştu

29 yıl sonra Süper Lig maçına ev sahipliği yapan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın dünkü karşılaşmada önemli konukları vardı. Zafer Çağlayan’ın dışında Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve İsa Gök, 90 dakikayı tribünden izledi.

Haberin Devamı

‘Üst düzey oynadık’

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 90 dakikanın ardından oyuncularına övgüler yağdırdı. Başlangıç düdüğünden bitime kadar oyuncularının üst düzey bir mücadele sergilediğini belirten Sağlam, “Bu sıcakta saat 16.00’da maça çıkmak kolay değil. Tüm futbolcuları kutlamak lazım. Eğer zirve takımı olmak istiyorsak, olumsuzlukların bizi engellemesine izin vermemeliyiz. Çok iyi bir takım olma yolunda mesafe kat ediyoruz. Önemli olan bu galibiyetleri istikrarlı hale getirmek. Artık Beşiktaş maçını düşünmemiz gerekiyor” diye konuştu.

‘Bu golleri yememeliyiz’

Maçın ardından bir hayli üzgün olan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise kızgın ve üzgündü... Taraftarları önünde 29 yıl sonra çıktıkları Süper Lig maçını kazanamadıkları için mutsuz olduğunu söyleyen Sağlam, “Öne geçtiğimiz maçta skor avantajımızı koruyamadık. Aramızda tecrübesiz arkadaşlar var. Kendilerine inanmıyorlar. Attığımız golden sonra da pozisyonlar bulduk, ama değerlendiremedik. Oyunu riske ettiğimiz bölümlerde de kaçırdığımız goller vardı. Süper Lig’de oynayan bir takımın kolay gol yememesi lazım” dedi.

YORUM YAZ