MENÜ

Mersin İ.Y uygun adım: 2-0

Süper Lig'e bomba gibi bir giriş yapan Kırmızı-Lacivertliler'in son kurbanı Gaziantepspor oldu. Mersin İdmanyurdu, taraftarı önünde Moritz ve Nobre'nin golleriyle zafere koştu

Mersin İ.Y uygun adım: 2-0

Doğrusunu söylemek gerekirse her şeyin iç içe geçtiği; duyguların, hedeflerin, beklentilerin, eskiyle yeninin birbirine karıştığı bir karşılaşma izledi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nı dolduranlar. Bir tarafta polislere ve sivillere yönelen terör nedeniyle keman yayı gibi gerilen tribünler, bir tarafta hakemleri çiçeklerle karşılayan polisler; diğer yanda ise sonradan sahaya girenlerle birlikte Mersin İ.Y. takımının neredeyse yarısını oluşturan eski Gaziantepli futbolcular... Bugünkü Gaziantepspor’un temellerini atan Mersin’in hocası Nurullah Sağlam da cabası.
Karşılaşmanın ilginç bir noktası da, tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapan Gaziantepspor’un yine futbol adına ortaya hiçbir şey koyamayışı ve geçen hafta görevi bırakıp, ardından yönetimin isteğiyle istifasını geri alan Tolunay Kafkas’ın başarılı kariyerinin sekteye uğraması tehlikesi... Eski Gaziantep’in, yeni Gaziantep’e karşı mücadele ettiğini söyleyebileceğimiz maçta, Süper Lig’e yeni yükselen takımını kalıcı kılmak için Süper Lig tecrübesi olan futbolcularla yola çıkan Nurullah Hoca bunun karşılığını fazlasıyla aldı. Özellikle de kalesini savunduğu maçın ikinci yarısında... Öyle ki, Mersin koskoca 45 dakikada Gaziantep’e neredeyse hiç pozisyon vermedi, denilebilir. Bunda elbette hücumlarda bir türlü organize olamayan, forvet oyuncuları bireysel hareket eden, duran topları çok kötü kullanan ve Olcan’ı mumla arayan Gaziantepspor’un da etkisi vardı. Geçen yılın harika çocuğu Cenk ile takımın virtüözü Wagner’in inanılmaz formsuz oluşları da konuk takım adına işe iyice tuz biber ekti. Maçın ilk bölümlerinde karşılıklı ataklar vardı.

Haberin Devamı

Nobre yine döktürdü

3’de Sosa şöyle bir yokladı, kaleci rahattı. 8’de Nobre’nin gol olabilecek vuruşunu Emre önledi. 17’de Ben Yahia’nın serbest vuruşunda bu kez Mahmut topu bloke etti. 32’de Mersin atağından gol çıkmadı ama pozisyon gol kadar güzeldi. İlhan boşa kaçan Mustafa’ya uzun bir pas çıkardı. Keçeli’nin enfes ortasında Nobre çok şık vurdu, kaleci de aynı şıklıkta cevap verdi. 35’te ise Nobre’nin hamlesinde Ivan’ın elle müdahalesinde karar penaltıydı. Atışı Moritz kullandı: 1-0. Bu, ilk yarı skoruydu. İkinci yarıda Gaziantep’in şuursuz baskısı vardı; ancak golü bulan yine ev sahibi oldu. 49’da ani gelişen atakta yine Mustafa Keçeli’nin ortasında Nobre düzeltti vurdu: 2-0. 58’de Cenk’in cılız şutu auta giderken, 62’de Popov’un serbest vuruşunu kaleci yumrukladı. Kalan dakikalarda Antep baskıyı artırmasına rağmen pozisyon üretemeyince 4. maçından da puansız ayrıldı.

Hocalar ne dedi?

Haberin Devamı

Nurullah Sağlam: Taraftarımızın önünde kazanmak gerçekten önemli. Oyuncularım sahada gereken mücadeleyi ortaya koydu ve biz de 3 puana uzandık. Uzun yıllar sonra Süper Lig’e çıkmış bir takımın, ilk 4 haftada 9 puan kazanması sevindirici. Önemli olan bunun devamını getirmek. Oyuncularımı galibiyetten ötürü kutluyorum.

Tolunay Kafkas: Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bugün (dün) mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Ancak yapamadık. Penaltı golüne kadar iyi bir futbol ortaya koyduğumuzu düşünüyorum, fakat daha sonrasında dağıldık. İkinci yarıda skoru dengelemek için değişiklikler yaptık, pozisyonlar da bulduk, ama olmadı. Bu süreçten çıkmamız için bir an önce 3 puan kazanmamız gerekiyor.

Hamit Turhan

YORUM YAZ