MENÜ

Mersin İdmanyurdu'nda hazırlıklar başladı

Spor Toto Süper Lig'de tutunma çabaları gösteren Mersin İdman Yurdu, Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarına başladı.

Mersin İdmanyurdu'nda hazırlıklar başladı

Macit Özcan Spor Kompleksinde teknik direktör Hakan Kutlu’nun nezaretinde yaklaşık 1.5 saat süren idmanda ısınma hareketlerinin yanı sıra pas, kondisyon ve top kapmaca çalışması yapıldı.

İdmanda, sakatlıkları bulunan Mert Nobre ve Culio takımdan ayrı düz koşu yaparak hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Yıldız ile kaleci David Bicik’in sakatlığının bulunduğu, Murat Ceylan’ın da kart cezası nedeniyle bu hafta forma giyemeyeceği bildirildi.

Bu arada Nobre ve Culio’nun karşılaşmada ter döküp dökemeyeceğinin maç saatine kadar belli olacağı öğrenildi.

Teknik Direktör Kutlu, idman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin İdman Yurdu’na geldiğinde takımdaki bazı eksikliklerin tespit edildiğini söyledi.

Takımın özellikle takım olma adına ciddi eksikliklerinin olduğunu ve bunu çözebilmenin hesaplarını yaptıklarını ifade eden Kutlu, şu an itibariyle hem takım olma adına hem de sahaya yansıtılan performans olarak önemli bir aşama kaydettiklerini vurguladı.

Beşiktaş, Galatasaray ve Bursaspor maçında çok önemli futbol oynadıklarını anlatan Kutlu, "Bana göre son 3 haftada Türkiye’nin en iyi futbolunu yansıtan kulüp Mersin İdman Yurdu’ydu. Ama maalesef bunu sonuca yansıtamadık. Bu noktada bizim ve futbolcularımızın emekleriyle kulübümüzün adına çok büyük üzüntü duyuyoruz. Çünkü çeşitli nedenlerden dolayı oynadığımız oyunun karşılığını göremiyoruz" dedi.

Oynadıkları karşılaşmalarda hakem hataları yaşandığına işaret eden Kutlu, şöyle devam etti:

"Son 3 haftadaki hakem hataları olmasa, durum farklı olabilirdi. Ancak çok bariz hakem hataları vardı. Hakemleri eleştirmek istemiyoruz ama çok belirgin hatalar vardı. Beşiktaş maçında elle gol yedik, verilmeyen penaltımız vardı. Galatasaray maçı zaten ortada onunla ilgili bir şey söylemeye gerek yok. Bursaspor maçında ise rakibimizin kalemize attığı tek bir şut yokken, neredeyse 3 metrelik ofsayttan yediğimiz golle yüzde 100 penaltı olması gereken bir pozisyonumuz var. Canımız yandığı için bunları dile getirmek zorundayım. Mersin İdman Yurdu camiasına ve taraftarına yazık. Son 3 haftada yaptığımız maçlarda çok iyi oyun oynayan ama sonuç alamayan bir takım olduğumuz görülüyor. Bunlarda kendi hatalarımız da vardır. O noktada öz eleştirimizi yapıyoruz. Ama büyük hakem hatalarının da sonuca etkisi de yadsınamaz."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ