MENÜ

Mersin İdmanyurdu yarın Başkanı'nı seçiyor

Mersin İdmanyurdu'nun olağanüstü genel kurulu pazartesi yapılacak.

Mersin İdmanyurdu yarın Başkanı'nı seçiyor

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun olağanüstü genel kurulu pazartesi günü saat 11.00'de Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

Vali Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın desteği ile eski başkanlardan Hüseyin Çalışkan'ın oluşturacağı listenin görev üstlenmesi bekleniyor. Teknik direktör Bülent Korkmaz ile yolların ayrılma sürecinde ortaya çıkan 'sahte imza' olayı ardından takımın başına getirilen teknik direktör Hakan Kutlu'nun da 1 gün sonra kampı terk etmesi süreciyle ortaya çıkan kriz, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın girişimiyle çözüm yoluna girdi.

Mersin Valisi Çakacak başkanlığında yapılan toplantıya, kongrede aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan Ali Kahramanlı katılmadı. Toplantıda geçmişte de başkanlık yapan işadamı Hüseyin Çalışkan'ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın desteğiyle görev üstlenip liste çıkarması karara bağlandı. Çalışkan'ın, listesinde halen yönetimde bulunan bazı isimler ile bir süre önce ekonomik krizin aşılması süresinde 300 bin TL maddi katkı sağlayan isimler yer alacak.

KAHRAMANLI DÖNEMİ İNCELENECEK

Mersin İdmanyurdu'nun geleceği açısından büyük önem taşıyan toplantıda göreve gelecek olan yeni yönetimin, başkan Ali Kahramanlı döneminin hesaplarını da mercek altına alması kararı çıktı. Geçen sezon elde edilen başarıya rağmen, yüklü miktarda borcu olan kulübün oluşturulacak bağımsız denetçiler tarafından geriye dönük mali yapısının da inceleneceği ifade edildi.

TRANSER TAHTASI KAPALI

Ligde başarısız bir sezon geçirerek son sıraya demir atan Mersin İdmanyurdu'nda bir süre teknik direktör olarak görev yaptıktan sonra gönderilen Giray Bulak'ın 2013'te 250 bin TL olan asıl alacağının faizlerle 1 milyon 259 TL'ye ulaştığı öne sürüldü. Ayrıca eski futbolculardan Joseph Boum'un, 2013'te 138 bin Euro olan alacağı ise, 725 bin Euro'ya çıktı. Bulak ve Boum'un alacaklarının ödenmesi için başlattıkları kanuni takibat kulübü 'lisansa engel borç' konumuna getirdi. Ayrıca, SGK'na 332 bin cari borç ve 1 milyon 680 bine liraya ulaşan vergi borcu da 'Lisansa engel borçlar' arasında yer alıyor. Öncelikle görev alacak yönetimin ilk etapta Bulak, Boum, SGK ve vergi borcunu kapsayan yaklaşık 6 milyon TL'ye ulaşan borçları kapatarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki kapalı olan transfer tahtasını yeniden açması gerekiyor.

FUTBOLCU ALACAKLARI 8 MİLYONA ULAŞTI

Geçtiğimiz sezonu 7'nci sırada bitirme başarısı gösteren Mersin İdmanyurdu'nun yaklaşık 108 milyon TL'ye ulaşan gelirine rağmen, geride kalan bu sezonda futbolcu alacaklarının da ödenmemesiyle borcu 8 milyona yaklaştı. Görev alacak olan yeni yönetimin, öncelikle kulübün transfere engel borçlarını kapatıp, içinde bulunulan maddi krize çözüm arayışında olacağı belirtiliyor.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ