MENÜ

Merih Demiral kimdir? Kaç yaşında, mevkisi ne?

Alanyaspor'un Sporting Lizbon'dan kiraladığı 20 yaşındaki stoper Merih Demiral, Süper Lig'deki ilk golünü Trabzonspor'a attı. Attığı golle dikkatleri üzerine çeken Merih Demiral, Sportin Lizbon'a Fenerbahçe altyapısından gitmişti. Peki, Merih Demiral kimdir? Kaç yaşında, nereli? İşte bilinmeyenleri...

Merih Demiral kimdir? Kaç yaşında, mevkisi ne?

Alanyaspor, Türkiye U21 Milli Takımı'nda da forma giyen Merih Demiral'ı sezon başında Sporting Lizbon'dan bir yıllığına kiraladı. Alanyaspor, yıl sonunda Merih Demiral'ı satın almak istediği takdirde 3.5 milyon euro ödeyecek. Alanyaspor’un golünü 20 yaşında Fenerbahçe alt yapısından yetişen genç oyuncu Merih Demiral attı. Sporting’den kiralık olan Merih, Ümit Milli Takımımızda forma giyiyor. Gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Merih, Süper Lig'deki ilk golünü Trabzonspor'a attı.

Haberin Devamı

Merih Demiral kimdir?

5 Mart 1998'de Kocaeli'de doğan Merih futbol kariyerine Fenerbahçe'de başladı. 1.92 boyundaki Merih düzgün fiziği, agresif oyun tarzı ve atletizmiyle dikkatleri çekti. 2016 yazında Portekiz'in bölgesel ekiplerinden Alcanenense'ye transfer olarak yurt dışına yelken açtı. Burada çıktığı 18 maçta Portekiz'in Braga, Benfica ve Nacional gibi ülkenin önemli kulüplerinin de gözüne girdi.

Ancak o güçlü altyapısıyla bilinen Sporting Lizbon'u seçti. Portekiz İkinci Ligi'nde mücadele eden Sporting Lizbon B takımında şans bularak yeşil-beyazlı kariyerine başlayan Merih buradaki performansıyla da futbolun kaymak tabakasının dikkatini çekmeye başladı. Alt yaş gruplarında Türkiye forması giyen Merih son olarak 21 yaş altı milli takımımızın formasını giydi.

Haberin Devamı

Daha fazla forma şansı bulmak için sezon başı Alanyaspor'a kiralanan Merih Demiral, Süper Lig'deki ilk golünü Trabzonspor'a karşı attı. Alanyaspor, Sporting Lizbon'dan kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Merih'i satın almak istediği takdirde 3.5 milyon Euro ödeyecek.

YORUM YAZ