MENÜ

Merih Demiral: ''Avrupa'ya gittim yine gideceğim''

18 yaşında Fenerbahçe’den ayrılıp Portekiz 3. Ligi’ne giden ve Sporting Lizbon’a transfer yapan, kiralık olarak geldiği Alanya’da milli takıma yükselen Merih Demiral’ın hedefi büyük: ''En doğru kararı Avrupa’ya giderek verdim. Zor oldu ama iyi ki de gitmişim. Çünkü gençlere değer verilmiyordu. Milli Takım hayalimdi, hedefim ise yeniden Avrupa’da oynayabilmek''

Merih Demiral: ''Avrupa'ya gittim yine gideceğim''

Alanyaspor’un Sporting Lizbon’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı 20 yaşındaki Merih Demiral Süper Lig’de gösterdiği performans ile ilk kez A Milli Takım’a seçildi. 1.92’lik dev stoper Fenerbahçe’den ayrılığı, tekrar Türkiye transferi ve gelecekteki kariyeri ilgili FANATİK’e samimi açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Merih Demiral: Avrupaya gittim yine gideceğim

Merih Demiral, Yakup Çınar’ın sorularını yanıtladı.

‘Fenerbahçe’de oynamam çok zordu’

“Pereira döneminde 1 sezon boyunca A Takım ile idmanlara çıktım. Pereira’nın ikinci döneminde de devam edecektim. Ama o zaman Avrupa’ya gitmeye karar verdim. Profesyonel sözleşme teklif edilmişti ancak ben kabul etmeyip tercihi mi Avrupa’dan yana kullandım. Genç yaşta benim için önemli bir karardı. İyi ki o kararı vermişim diyorum. Çünkü o zaman gençlere çok önem verilmiyordu. Benim oynamam çok zordu. Fenerbahçe taraftarı bana sosyal medyadan da çok yazıyor. Bunlar benim hoşuma gidiyor çünkü doğru bir karar verdiğimi gösteriyor.”

‘İlk sözleşme önemli’

“Fenerbahçe’de kalsaydım sürecin böyle gelişeceğini sanmıyorum. Gençlerin oynaması o dönemde çok zordu. Forma şansı verilmiyordu. Açık açık güvenilmiyordu. Profesyonel ilk sözleşmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayağınıza bir kelepçe gibi yapışabilir. Hedeflerinizi engelleyebilir. Tüm bunlar birleşince Avrupa fikri çok daha akıllıcaydı.”

Haberin Devamı

Merih Demiral: Avrupaya gittim yine gideceğim

‘Sporting karıştı!’

“Sporting Lizbon’da geçen sezon tarihte yaşanmamış olaylar yaşandı. Taraftar kulübü bastı. Başkan, teknik direktör değişti ve sıkıntılı bir süreç vardı. Belirsizlik, soru işaretleri oluşturuyordu. Bu kaos döneminde kariyerim için en doğru kararı vermem gerekiyordu. Türkiye’den de teklifler vardı. Alanyaspor en istekli kulüptü. Başkan ve hocanın yaklaşımı beni etkiledi.

‘Kalıcı olacağım’

“Kararı tek vermedim. İyi olduğunu da düşünüyorum. En büyük hedefim A Milli Takım forması giymekti. Alanyaspor’daki performansımla da şükürler olsun bunu gerçekleştirdim. Bundan sonra A Milli Takım’da oynamak ve burada kalıcı olmak için çalışmaya devam edeceğim. Benim hedefim her zaman Avrupa’da futbol oynamak oldu. 18 yaşında Portekiz’e giderek bunu gerçekleştirdim. Sporting Lizbon’un sözleşmeli futbolcusuyum. Şimdi kiralık olarak Alanyaspor’dayım. Kısa vadede burada istikrarı sağlayıp yeniden Avrupa’ya daha güçlü dönmek istiyorum.”

‘Profesyonel ekip şart’

“Kariyerim adına profesyonel bir bir ekiple çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Babam da çalıştığım ekibe inanıyor ve karışmıyor. Portekiz’e giderken de beraber karar almıştık. Buraya dönerken de. Genç futbolcular etrafındaki insanlardan çok rahat etkilenebiliyor. Size iyi olduğunuzda iyiyi söyleyecek insan çok. Ancak kötü olduğunuzda, eksikleriniz olduğunda da bunları birilerinin hatırlatması lazım.”

Haberin Devamı

Merih Demiral: Avrupaya gittim yine gideceğim

‘İdollerim Vidic ve Varane’

“Eskiden Manchester United’lı Vidic’i çok beğeniyordum. Onu örnek alıyordum. Aktif olarak futbol oynayanlardan ise Varane’a büyük saygı duyuyorum. Genç yaşta kendini dünyaya kabul ettirdi. Büyük örnek. Biz bence alt yapılar yüzünden Avrupa’daki oyunculara göre 2-0 geride başlıyoruz. 2-2’yi yakalamak için uğraşıyoruz ki onlarla mücadele edelim.”

'Avrupa'dan daha zor'

Portekiz 3. Lig, 2. Lig ve S.Lizbon ile Kupa maçlarına çıktın. Süper Lig’de forma giymeye başlayan biri olarak aradaki farkı nasıl değerlendirirsin?

“İlk geldiğimde açıkçası anlayamadım. Çünkü arada çok fark var. Süper Lig’in kaliteli bir lig olduğunu düşünüyorum. Avrupa’ya oranla zor bir lig. Yerli ve yabancı üst seviyede oyuncular var. Her zaman kendini geliştirmek isteyen biriyim. Bu yüzden benim için büyük bir şans. Kariyerim açısından büyük deneyim.”

Haberin Devamı

'Maç başlayana kadar...'

12 yaşında alt yapısına girdiğin Fenerbahçe’ye karşı ilk kez Kadıköy’de forma giydin. Neler hissettin?

“Genç ama profesyonel bir futbolcuyum. Elbette duygusal olacaktı. 90 dakika başlayana kadar böyleydi. Alt yapıda beraber forma giydiğim arkadaşlarımla karşılaştım. Yiğithan sevdiğim ve şans verilse çok iyi yerlere geleceğini düşündüğüm arkadaşım. Maçın başlama düdüğü çalınca her şeyi unutup maça konsantre oldum. İlk yarı kötü oynadık ama ikinci yarı Fenerbahçe’ye göre daha iyiydik. Fırsatlar da yakaladık ama gol gelmeyince maç 2-0 bitti.”

Merih Demiral: Avrupaya gittim yine gideceğim

'Hatalarım var düzelteceğim'

İlk yarıda yenen gollerde hatalı olduğunu düşünüyor musun?

“Evet maçtan sonra analiz yaptık. Hatalı olduğum pozisyonlar var. Ben genç bir oyuncuyum. Hatalarımdan ders alan biriyim. Futbol da hatalar oyunu önemli olan bunlardan dersler çıkartmak. Kendimi bu şekilde geliştirdiğimi düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Yakup Çınar / FANATİK ÖZEL

YORUM YAZ