MENÜ

Mehmet Demirkol'dan Fatih Terim'e yanıt!

Gazetemiz yazarı Mehmet Demirkol, İzlanda maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, "Bırakalım bu çapaları çupaları" diyen Fatih Terim'e, İngilizce bir makale ile yanıt verdi.

Mehmet Demirkol'dan Fatih Terim'e yanıt!

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in, İzlanda maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında isim vermeden eleştirdiği gazetemiz yazarı Mehmet Demirkol'dan yanıt geldi.

Demirkol, kendisinin yazılarında ön liberoyu tarif etmek için kullandığı 'çapa' ifadesini; "Bırakalım bu çapaları çupaları. Futbolu gerçek terimleriyle yorumlayalım" sözleriyle eleştiren Fatih Terim'e dolaylı bir yanıt verdi.

Twitter'dan paylaştı


Mehmet Demirkol, Terim'in basın toplantısının hemen sonrasında kendisine ait twitter hesabından, bleacherreport.com'da yayınlanan ve orta saha oyuncularının tanımlarının yapıldığı bir makaleyi paylaştı.


SON DAKİKA! Fatih Terim: Elinden geleni ardına koymasın!


Peki o makalede ne yazıyor? İşte noktasına virgülüne dokunmadan tercümesi...

"Orta sahadaki 'çapa' pozisyonu, günümüz futbolunda üst düzey takımlar için en önemli işlerden biridir.

Birçok teknik adam, merkez orta saha oyuncusunu geri 4'lünün önünde görevlendirir. Geride top kazanmasını ve oyunu kesmesini ister.

Bu, Claude Makelele'nin, Jose Mourinho'nun Chelsea'sinde mükemmel iş çıkarmasından beri uzmanlık gerektiren bir iş haline geldi. Eğer doğru kullanılırsa, sıkıntı yaşayan bir takımı sağlam bir kuvvete dönüştürebilir."

Haberin Devamı
YORUM YAZ