MENÜ

Mehmet Demirkol: Dünyada orta saha mı yok

Gazetemizin yazarlarından Mehmet Demirkol, Ntvspor'daki Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi. Arda'ya gösterilen aşırı ilgiden yıldız oyuncunun çok da memnuniyetsiz olmadığını belirten Demirkol, Galatasaray'ın Donk transferiyle ilgili ise "Dünyada orta saha mı yok? Galatasaray'ın bakış açısı bu mu olmalı?" yorumunu yaptı.

Mehmet Demirkol: Dünyada orta saha mı yok

Demirkol'un değerlendirmeleri şu şekilde:

Arda'ya gösterilen yoğun ilgi

Arda bu ilgiden motive olmalı... Ünlülerin 'biz gözükmek istemiyoruz' lafı hikayedir. Onlar magazin sayfasında çıkmadıklarında üzülürler... Arda da bu ilgiden memnun gibi gözüküyor. Sadece gereksiz yük almasın sırtına... 'Ben burada Türkiye'yi temsil ediyorum' diye düşünmemesi lazım. Bizim yükümüzü sırtında taşımasına gerek yok. 'Tarihin en iyi takımının bir parçası' diyorlar onun için... Daha ne denebilir ki? Acaba 4 ay oynamamak Arda için avantaj oldu mu? İlk maça direkt çıksa belki bir sıkıntı çekebilirdi. Suarez iki ay adaptasyon sorunu yaşadı çünkü...

"Ozan 4 asist yaptı, biri gol oldu"


Pereira bunu lig haftası olarak düşünmüş... Avrupa Ligi'nde finale kalsalar zaten bu kadroyla çıkarlar. Fenerbahçeliler, dün Ozan'ın performansından memnun olmalılar. 4 tane asisti var, 1 tanesi gol oldu! Nedir eksik kalan? Heyecanına yeniliyor. Mesela ikinci yarıda çok doğru bir şey yaparak aldığı pastan sonra kaleye doğru depar attı ama şutla karışık pas attı... Sonra çok üzüldü... Bunu yapmaması lazım. Artık bitti o... Gol de olsa auta da gitse sen devam et. Kalitesini zaten gösteriyor. Bir, iki eleştiri de duydum ama adam daha ne yapsın? Santrfor dışındaki 5 pozisyonda oynar... Milli takımımızın direkt oyuncusu... Diego'nun yedeği değil bir kere... Topal ya da Souza'dan birinin yerine oynar... Santrfor arkası değil ama. O pozisyonun standardı Alex çünkü... Diego yapamıyor. Kolay mı? Ozan'ı bu anlamda eleştirmek doğru değil.

"Beşiktaş ligde böyle oynamaz"

Beşiktaş
'ı var eden temposu... Tempo olmazsa Beşiktaş oynayamaz. Fenerbahçe kurar kompakt oyununu, bekler. 90 dakika da bekler. Beşiktaş öyle değil. Sürekli topa sahip olup, sürekli ileriye gitmek zorunda. Peki Beşiktaş temposunu mu kaybetti? Hayır. Bu motivasyon meselesi. 1461 Trabzonlular, kendileriyle gurur duyabilirler ama Beşiktaş için söylenebilecek kötü bir şey yok. Bu tempoda tabii ki oynamayacaklar. Oynarlarsa zaten 4. olurlar. Ama ligde bu hafta, sonraki hafta da böyle oynarlarsa, o zaman iş değişir ama zannetmiyorum. Zaten böyle olursa kaleci problemini falan düşünmemek lazım. Sorun çok daha büyük demektir.

Ersan'a Çin'den gelen teklif

Beşiktaş stoper ararken, Euro 2016 öncesinde ne Ersan gitmek ister ne de Beşiktaş onu bırakır. Bana çok da mantıklı gelmiyor.

"Neden Galatasaray'ı ağzına sakız edersin?"

(Fikret Orman'ın açıklamaları) Haklılığı haksızlığı başka bir tartışma konusu ama neden konu durup dururken, TSYD toplantısında oraya geliyor anlamadım. 'Puro içiyorlar, zaten onlar monşer, çatıyı da kapatamadılar' diyor. Neden böyle bir ortamda Galatasaray'ı ağzına sakız edersin? Ortamda 15 gazeteci varsa, 'yazılmayacak kaydıyla' bu açıklama yapılmaz. Haber sadece bir gazetede var. 'Yazılmamak kaydıyla' denmese zaten herkes bunu koyar gazetesine... Orada televizyonlar da var çünkü... Bize yöneticiler söylüyor birçok şeyi... Gazeteciden bir türlü çıkar. Ama kavga çok gereksiz. Bu iş kavga olarak ortaya konabilir. Bu bir basın açıklaması zaten değildi. Bundan uzak durmak lazım. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aşırı dövüşmesinden Beşiktaş en çok yarar sağlayan takım... Rahat sponsor buluyor. Herkesin sempatisi var. Beşiktaş'ın en büyük rakibi malesef bu kendi kendilerine çıkardıkları problemler... Bunları atlattığı zaman Beşiktaş rahat şampiyon olur.

"Donk Beşiktaş ve Fener'de ilk 11 oynayabilir mi?"

Bu Galatasaray'ın iç mekanizmasıyla ilgili bir durum. İhtiyaç var. Oynayacak. Oyunculara da fazla yük bindirmemek lazım. Donk Beşiktaş'ta ilk 11'de oynayabilir mi? Fenerbahçe'de? Bu tamamen Galatasaray'la ilgili... Dünyada orta saha mı yok, gidip stoper alıyorlar orta sahaya... Katkı mutlaka sağlayacaktır ama Galatasaray'ın bakış açısı bu mu olmalı? Hayır...

"Podolski'nin eşi benzeri yok"


Bu kötü... Anların oyuncusu... Maçı bir anda değiştirebiliyor. Girer oyuna 15 saniyede işi bitirir. Basketbolda bile yoktur böyle... Elinin en kötü sıcak olması lazım. Bu anlamda eşi benzeri yok. Arsenal'de de böyleydi ama 90 dakika oynayamıyordu. Anlık katkı yapıyordu ama 90 dakika oyunda yoktu. Arsenal'in tüm maç oynayacak adamlara ihtiyacı var. Bu kadar az zaman alıp, bu kadar etki yapan bir başka oyuncu tanımıyorum ben. Bayern'de, Arsenal'de bir yere kadar oluyor tabii ki.

Sağ bek transferi...

Seyrettiğim kadarıyla iyi bir oyuncu ama öyle bir sistemin içinden geliyor ki burada sallanacak. Düzenli bir yerden gelecek ve kriz yaşayan bir takımda oynayacak. Mükemmel demiyorum ama sistem olan bir yerden gelecek. Devre arasında bu tür transferler yaptığınız zaman menajer kontenjanından yapıyorsunuz. Dolayısıyla yüzde 50 tutma şansı var...

Hamzaoğlu'nun tepki alan Galatasaray açıklamaları...

Hamza Hamzaoğlu'nun sözlerini şöyle değerlendirmek lazım. Sadece 11 puan fark yok: bir 11, bir de 10 puan fark var. Hamza hoca ikinci yarıda Galatasaray'ı geçmeyi hedefliyordur. Başkan 'Şampiyon biz olacağız' diyor. Bunu açıklaması normal... Ben de Hamza hocanın yerinde olsam ikinci yarı puan cetvelinde Galatasaray'ı geçmek isterim. Çıkıp anlatmak da bir tarzdır. Beşiktaş'ın Trabzon'un başında olsa adamın gözünün içinden alırlar mesajı ama Bursa'nın başındaysan biraz bağırman gerekir. Ben çok tepki alınacak sözler olduğunu düşünmüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ