MENÜ

MEB ile GSB arasında dev işbirliği!

Öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında okullarda genç ofisler ve tasarım beceri atölyelerinin kurulması, spor faaliyetlerinin güçlendirilmesi, belirlenecek illerde spor yerleşkelerinin açılması sağlanacak... Spor liseleri öğretim programları revize edilerek, mezunların spor tesisi ile kulüp yöneticisi gibi unvanlarda istihdamının sağlanması ve mezunlarına 1’inci kademe antrenörlük belgesinin verilmesi hedefleniyor.

MEB ile GSB arasında dev işbirliği!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Binası’nda gerçekleştirilen imza törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanı sıra Spor Bakan Yardımcıları Hamza Yerlikaya, Sinan Aksu ve Halis Yunus Ersöz katıldı. Süresiz olarak imzalanan protokol hakkında iki bakan da görüşlerini bildirdi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu

‘Sporu tabana yaymak zorundayız’

“Bu protokol yarınlarımızın, geleceğimizin en büyük garantisi ve teminatı. İki bakanlık arasında sporun tabana yayılması ve özellikle okullarımızda, hatta okul öncesi süreçle çocuklarımızın spora başlatılması çerçevesinde çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik”.

‘Şimdi tesisleri doldurma zamanı’

“Ülkemiz sportif anlamda yatırımları son 17 yılda tüm dünyaya örnek olacak şekilde gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız sporu çok önemseyen biri. Spordan gelen bir lider. Bizler de bunun avantajını son 17 yıllık süreçte ülkemizin en ücra köşelerine kadar spor tesislerinin inşa edilmesiyle yaşıyoruz. Köylere kadar spor tesisleri var. Bu tesisleri şimdi gençlerle, çocuklarla ve kadınlarla doldurmanın zamanıdır.’ diyoruz. Üç yaşından itibaren çocuklarımızı ve gençlerimizi tesislerimize davet edeceğiz. Bu protokolde önceliğimiz, spor tesislerimizin tüm eğitim camiamızın hizmetine açık tutulması. 7/24 esasına göre”.

Haberin Devamı

Yetenek taraması

Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdikleri yetenek taramasına değinen Bakan Kasapoğlu şunları söyledi: “Güzel bir aşamaya geldik. Yetenekli gençleri tespit edip onların elit sporcu olma yönündeki potansiyellerini değerlendireceğiz. Heba olmalarına gönlümüz razı olmaz. Okullarımızı, gençlik merkezleri olarak gençlerimizin hizmetine sunma çerçevesinde de protokolümüzde önemli bir aşama katediyoruz.”

Tasarım ve beceri atölyeleri

“Okullarımızda tasarım ve beceri atölyeleri olacak. İlk etapta 100 tanesini açacağız. Aşama aşama artıracağız. Tüm gençleri burada yeteneklerine göre yetiştirmenin adımlarını atacağız. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğrencilerin gençlik merkezlerine ve kamplarımıza daha yoğun ve daha kolay erişimi noktasında imkanlarımızı ortaya koyacağız. Okul ve mahalle kulüpleri çalışmaları başladı. Bu protokolle bunları artıracağız.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

‘Yeni bir strateji kuruyoruz’

​“Daha önce de bazı imkanlar, kurumlar, kuruluşlar ve araçgereçlerimiz elbette vardı ama şu anda yaptığımız o kadar değerli ki... Biz bütün bu kaynakların yönetiminde yeni bir strateji kuruyoruz ve bütün bu imkanları sadece okullar açısından da değil toplumun tamamına bir hizmet olarak sunma fırsatı elde ediyoruz. Bu iş birliğiyle, protokolle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öznesi ortak olan çocuklar ve gençlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafının da meseleyi artık ortak bir hayale, geleceğe doğru yönetmesi mümkün olabilecek.”

Haberin Devamı

Bu protokol neler getiriyor?

■ Okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturarak öğrencilerin spor aktivitelerine erişiminin sağlanması, yeteneklerin erken keşfedilmesi ve sporun toplumun tümüne yayılması amaçlanıyor.

■ Protokol kapsamında okullarda genç ofisler ve tasarım beceri atölyelerinin kurulması, spor faaliyetlerinin güçlendirilmesi, belirlenecek illerde spor yerleşkelerinin açılması sağlanacak.

■ Spor liseleri öğretim programları revize edilerek, mezunların spor tesisleri yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda istihdamının sağlanması, spor lisesi mezunlarına 1’inci kademe antrenörlük (yardımcı antrenör) belgesinin verilmesi, mahalle spor kulüplerinin kurulması, yetenekli öğrencilerin spora yönlendirilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

■ Her iki Bakanlık spor liselerine yönelik ulusal ve uluslararası müsabakalar düzenleyecek, spor tesislerini karşılıklı kullanıma açacak.

MEB ile GSB arasında dev işbirliği

İki bakanlık arasında imzalanan iş protokolü sonrası toplu fotoğraf çekildi.

YORUM YAZ