MENÜ

MEB giriş - LGS sonuçları hızlı sorgula | LGS Tecih sonuçları MEB tarafından açıklandı

LGS tercih sonuçları merakla bekleniyordu. LGS tercih sonuçları açıklandı. LGS tercih sonuçlarına E Okul üzerinden giriş yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene ilk kez uygulanan LGS'nin tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi üzerinden erişime açılan tercih sonuçlarına göre öğrenciler okullara yerleşecek. Nakil süreçleri ise Ağustos ayında başlayacak.

MEB giriş - LGS sonuçları hızlı sorgula | LGS Tecih sonuçları MEB tarafından açıklandı

MEB ve e-Okul ile 2018 LGS lise tercih sonuçları açıklandı. Liseye Geçiş Sınavı, bu yıl ilk kez gerçekleşti ve bir milyonu aşkın aday katılım sağladı. İstediği lisede okumanın hayalini kuran öğrenciler 2-13 Temmuz tarihleri arasında işlemler gerçekleştirildi ve tercih sonuçları beklenmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda ‘LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak’ sorusunun cevabını açıkladı. MEB’in yaptığı LGS yerleştirme sonuçları açıklamasının ardından adaylardaki heyecan arttı. Bu sabah saatlerinden itibaren E-Okul sisteminde LGS tercih sonuçları sorgulanıyor.

Haberin Devamı

LGS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

MEB kılavuzunda geçen takvime göre, bakanlık şu tarihler arasında LGS tercih işlemlerini gerçekleştiriyor: 27 Haziran- 13 Temmuz 2018 tarihlerinde bakanlık "Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemlerinin ve kayıtlarının tamamlanmasını gerçekleştiriyor. 2 Temmuz 2018 tarihinde ise "Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı" yayınlanırken, 2 Temmuz 2018 tarihi ile 13 Temmuz 2018 tarihleri arası"Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması" işlemlerini e-Okul üzerinden ve ortaokul müdürlükleri üzerinden başlatıyor. LGS tercihleri-yerleştirme sonuçları ise 30 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek. Yerleştirmeden sonra 4 kez nakil işlemleri yapılacak. İlk nakil başvuruları 06-10 Ağustos 2018 tarihleri arası yapılırken, birinci nakil sonuçları 13 Ağustos 2018. İkinci nakil başvuruları 13 Ağustos-17 Ağustos arasında yapılıyor. İkinci nakil başvuru sonuçları, 19 Ağustos 2018 tarihinde yapılıyor. Üçüncü nakil başvuruları 27 Ağustos - 31 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılıyor, 3 Eylül 2018 tarihinde sonuçlar açıklanıyor. Sonuncu (dördüncü) nakil başvuruları 3 Eylül - 6 Eylül arasında yapılıyor, sonuçlar 8 Eylül'de açıklanıyor.

Haberin Devamı

İŞLEMLER NASIL GERÇEKLEŞECEK?

2017–2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar ve kontenjanları http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 30 Temmuz 2018 tarihinde ilan edilecektir. Bakanlık 5 maddelik açıklaması:

Haberin Devamı

a) Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018 tarihlerinde ilan edilecektir.

b) Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile 2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

c) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları –açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

ç) Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

Haberin Devamı

d) İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, geçerli “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ve Ortaöğretim kademesine yönelik “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” doğrultusunda ikamet adresleri, engel durumu ve özellikleri dikkate alınarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ilgili mevzuat çerçevesinde her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile yerleştirilecektir

ÖĞRENCİLERİN YARISI ANADOLU, FEN VE SOSYAL BİLİMLERE GİTTİ

Verilere göre hem merkezi hem de adrese dayalı yerleştirme kapsamında tercihte bulunan yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin yarısı, yani yüzde 50’si fen, Anadolu ve sosyal bilimler liselerine yerleşti. Öğrencilerin yüzde 15’i imam hatiplere, yüzde 35’i de meslek liselerine gitti.

Haberin Devamı

LGS’YE GİREN 51 ADAY OBP’YE GÖRE YERLEŞTİ

LGS puanıyla tercihte bulunan adaylardan 51’i puan eşitliği nedeniyle Ortaöğretim Başarı Puanı’na (OBP) göre bir liseye yerleştirildi. Diğerleri ise sınav puanlarına göre bir liseye girmeye hak kazandı.

ADRESE DAYALIDA 252 ADAYDA EŞİTLİK

Adrese dayalı yerleştirmede eşitlik olan 252 aday için de kontenjan artırımı yapılarak yeniden yerleştirme gerçekleştirildi. Bunun sonunda yine puan eşitliği olan 5 aday da sıralama dışında yerleştirilerek, kontenjanı dolmayan okullara gönderildi. Bakanlık bu yerleştirme nedeniyle herhangi bir hak kaybı oluşmadığının altını çizdi.

EK YERLEŞTİRME VE NAKİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakiller, dört dönemde olacak. Başvurular 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de saat 17.00’ye kadar alınacak. Her dönemde öğrenciler, her gruptan en fazla üç okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. İşlemler, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak. Veli, düzeltme veya iptal için tercih süresi içinde okul müdürlüğüne başvurabilecek. 10-14 Eylül’de ise, hiçbir yere yerleşemeyenler için il ve ilçe komisyonunda nakiller olacak. Okullar, 17 Eylül’de açılacak.

YORUM YAZ