MENÜ

Mayweather-McGregor boks maçını kim kazandı?

Dünya'nın merakla beklediği Mayweather-McGregor boks maçı büyük heyecana sahne oldu. Mayweather rakibi McGregor'ı 10. raundda teknik nakavtla mağlup etmeyi başardı.

Mayweather-McGregor boks maçını kim kazandı?

Floyd Mayweather ile Conor McGregor arasındaki dev maç yine büyük bir mücadeleye sahne oldu. Floyd Mayweather, Conor McGregor'ı 10. raundda teknik nakavtla mağlup ederek yenilmezlik serisini sürdürdü.

Mayweather bu karşılaşma sonrasında 350 milyon dolar kazandı. Maçta yenilen McGregor ise 100 milyon dolarlık bir servet edindi. Mayweather, 50 maç 50 galibiyetlik dünya rekoruyla boksa veda etti.

Floyd Mayweather mücadele sonrası şunları söyledi: "İlk 3 rauntta rakibimi anlamaya çalıştım. UFC maçları 25 dakika olduğu için bekledim ve sonrasında McGregor yoruldu."

Öte yandan tarihe geçen Mayweather, kariyerinin son maçına çıktığını açıkladı..

Conor McGregor ise maç sonunda, "İlk raundu almıştım. O kadar hızlı değildi ama komple bir dövüşçü. Biraz yorgundum. Onun vuruşları daha kompleydi. Yere düşebilirdim, keşke hakem bıraksaydı düşseydim" şeklinde konuştu.

Boks maçında dünya şampiyonluğu unvanı olmasa da Dünya Boks Konseyi'nin dev maça hazırladığı kemer dikkatleri üzerine çekiyor. 'Money Belt' (para kemeri) adı verilen kemerin üzerinde 3 bin 360 elmas, 600 safir, 300 zümrüt ve 1.5 kilogram 24 ayar altın bulunuyor.

BBC'ye göre TV yayın hakları, reklamlar, sponsorluk hakları ve bilet satışlarıyla birlikte gecede 600 milyon Dolar (466 milyon Sterlin) gelir bekleniyor. Gecede Mayweather, yaklaşık 300 milyon Dolar kazanırken, McGregor'un ise 100 Milyon doları servetine ekledi...

Dev organizasyon bu rakamlarla birlikte 2015 yılında 'yüzyılın maçı' olarak adlandırılan Mayweather - Pacquiao maçını geride bıraktı...


Floyd Mayweather - Conor McGregor maçından kareler


Floyd Mayweather kimdir?

Asıl ismi Floyd Joy Sinclair olan Amerikalı boksör, 24 Şubat 1977 tarihinde yaşama gözlerini açtı. Sikletinde hala yenilgisiz bir şekilde kariyerini sürdüren Floyd Mayweather, kariyeri boyunca şampiyonluklar yaşamıştır. Günümüzde WBA, WBC, IBO, IBF ve IBA dünya şampiyonu konumundadır.

Floyd Mayweather'ın serveti ne kadar?


Sadece bir maçtan 180 milyon dolar kazanan ünlü boksörün servetinin bir milyar doların üzerinde olduğu iddia ediliyor. Ünlü sporcu, kariyeri boyunca 48 maçta ringe çıktı ve hiç yenilgi almadı. Garajında 88 lüks otomobili bulunan Mayweather, servetini hayranlarından saklamıyor. Sosyal medya hesaplarında deste deste parayla poz vermekten çekinmeyen Mayweather, yolculuklarını da özel jetiyle yapıyor.

Floyd Mayweather

Lakabı: Para, Tatlı Çocuk

Ağırlık: 68 Kg

Boy: 1,72 m

Kariyeri: 49 galibiyet, 0 yenilgi, 26 nakavt

Conor McGregor kimdir?


Conor Anthony McGregor (d. 14 Temmuz 1988, Dublin), İrlandalı karma dövüş sanatları ustası. Eski UFC tüy sıklet, şimdiki UFC hafif sıklet şampiyonudur.

McGregor 2008 yılında MMA antrenmanlarına başladı. 2012'de Cage Warriors tüy sıklet ve hafif sıklet şampiyonu olmayı başardı. 2013 yılında UFC ile sözleşme imzaladı ve 2015 yılında UFC 194'te Jose Aldo'yu 13 saniyede nakavt ederek UFC tüy sıklet şampiyonu oldu. Bu nakavt UFC unvan maçları tarihinin en hızlı nakavtı oldu. 2016 yılında UFC 205'te Eddie Alvarez'i nakavt ederek hafif sıklet şampiyonu oldu ve UFC tarihinde 2 sıklette şampiyon olan ilk dövüşçü oldu.

Conor McGregor

Lakabı: Adı çıkmış

Ağırlık: 70 Kg

Boy: 1,72 m

Kariyeri: 19 galibiyet, 3 yenilgi, 17 nakavt

Haberin Devamı
YORUM YAZ