MENÜ

Mars'taki "tanrı heykeli"

Mars'tan gelen fotoğraflarda görünen ilginç cisimlere, şimdi de bir "tanrı heykeli" eklendi!

Mars'taki "tanrı heykeli"

"Uyluk kemiği," "uzaylı çöreği" (doughnut) ve elbise içindeki gizemli kadın görüntülerinin ardından, UFO fanatikleri şimdi de Kızıl Gezegen'in yüzeyindeki bir taşın üzerinde "Mars'ın eski tanrısını" buldular. Mars'taki bu kaya, bir arkeoloji kitabından çıkmış olabilecek bir şekilde bir yüze benziyor.

Haberin Devamı

UFO Sightings Daily tarafından sunulan fotoğrafın aslı, NASA'nın Mars Opportunity aracı tarafından çekilmişti. Aracın panoramik kamerası görüntüyü yakaladı ve NASA bu görüntüyü Mars keşfi internet sitesinde ham hali ile sundu.

Eğer dikkatli bir şekilde bakar ve biraz da hayal gücünüzü kullanırsanız, bu kayayı müzelerde görebileceğiniz eski heykellere benzetebilirsiniz. Hatta kayanın özellikle bir Neo-Asur tanrısına benzediği söylenebilir. Ayrıca bu yüz, British Museum'da yer alan Mezopotamya kralının heykeline de benziyor.

Bütün bu benzetmelerden çıkartılabilecek birkaç farklı sonuç bulunuyor; ilk ikisi hayal gücünün sınırlarını zorlayacak kadar ilginç. Bunların ilki, Asurluların karmaşık bir uzay seyahati yöntemi geliştirdiği ve Mars'a giderek NASA'nın yıllar sonra bulması için bazı heykeller bıraktığı. İkincisi, bir Asur tanrısına tapan ve bir şekilde Mars'ta bir heykel bırakmış olan uzaylılar. Ve son seçenek ise bu kayanın gerçekten sadece bir kaya olduğu. Zaman içerisinde bir yüze benzer bir şekle kavuşmuş, havalı, ilginç bir kaya...

Resimlerle: Mars'ın ilk görüntüleri



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ