MENÜ

Manisa Büyükşehir Belediyesi - Vestel Bisiklet Yolu Manisa'da açıldı

Vestel ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapılan 41 kilometrelik bisiklet yolunun 11 kilometrelik ilk bölümü Manisa’da gerçekleşen törenle açıldı. Tüm şehri baştan başa dolaşacak Türkiye’nin ilk bisiklet yolunun açılış töreni, bisiklet severlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi - Vestel Bisiklet Yolu Manisa'da açıldı

İlk olarak 11 kilometrelik bölümü açılan ve Türkiye’de bir ilk olan 41 kilometre uzunluğundaki bisiklet yolu Manisa’nın doğusundan batısına uzanıyor. Manisa’nın İstanbul girişinden başlayıp, İzmir çıkışına kadar devam edecek bisiklet yolunun rotasında OSB, Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli ulaşım noktaları da yer alıyor. Bisiklet yolunun altyapı yatırımını Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenirken, Vestel, bisiklet yolunu hem Avrupa Birliği hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın standartlarına göre kaplayacak.

Vestel City’de üretilen yerli malı LED’ler ile aydınlatılan bisiklet yolu bu sayede 24 saat rahatça kullanılabilecek. Ayrıca Vestel tarafından yola belli aralıklarla bilgilendirme ekranları da konulacak. Ekranlarda hem bisikletle ilgili hem de sağlıklı yaşam üzerine bilgiler yer alırken, Manisa halkı şehirleri ile ilgili tüm bilgileri bu ekranlardan öğrenecek.

Açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Vestel Bisiklet Yolu' projesini Manisa geneline yaymayı planladıklarını dile getirdi ve şöyle devam etti:

"Vestel iş birliğiyle Türkiye’de bir ilki hayata geçirdik. Nedir bu ilk? Vestel ile Büyükşehir Belediyemiz arasında imzalanan protokol doğrultusunda bir şehri baştanbaşa dolaşan bisiklet yolu olma özelliğiyle Türkiye’de bir ilki ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmzaladığımız protokolle Manisa Büyükşehir Belediyemiz yolun altyapısını yaparken, üst yatırımların tamamı da Vestel tarafından yerine getirildi. Öncelikle bu güzel iş birliği nedeniyle Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nazif Zorlu ve Vestel Şirketler Grubu’nun değerli yöneticilerine Manisalılar adına teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir ilk olan ve Manisa’nın doğusundan batısına uzanan bisiklet yolu, toplamda 41 kilometre uzunluğunda olacak. Bugün bisiklet yolumuzun tamamlanan 11 kilometrelik ilk etabını açıyoruz. İkinci ve üçüncü etabın çalışmalarını da hızla sürdürüyoruz. Manisa’nın İstanbul girişinden başlayıp, İzmir çıkışına kadar devam edecek bisiklet yolunun rotasında Organize Sanayi Bölgesi, Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli ulaşım noktaları da yer alıyor. Türkiye’de bir ilk olan ve Manisa’nın doğusundan batısına uzanan bisiklet yolu, toplamda 41 kilometre uzunluğunda olacak. Bugün bisiklet yolumuzun tamamlanan 11 kilometrelik ilk etabını açıyoruz. İkinci ve üçüncü etabın çalışmalarını da hızla sürdürüyoruz.

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde çevreci yatırımlara ve sportif projelere oldukça önem veriyoruz. Sportif açıdan da gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için önemli çalışmalar içindeyiz. Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde profesyonel kulüplere giden futbolcular, yerel ve bölgesel organizasyonlarda kupalar kazanan gelişim grubu futbol takımları, başarıdan başarıya koşan atletler, dünya şampiyonluğu kazanan judocular, üst seviyede voleybol takımı, dünya ve Avrupa şampiyonu jimnastikçiler, basketbol, badminton, atıcılık, okçuluk, atletizm, yüzme gibi branşlarda binlerce çocuğumuza ve gencimize spor yapma imkanı sağlıyoruz.
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, çevre dostu, ülkesini seven gençler yetiştirme misyonumuzu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu şehirde yaşayan her vatandaşımız için proje üretmeye ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Kurumlar arası iş birliğinin en güzel örneğini gösteren bu güzel çalışmanın hayata geçmesi, bizleri oldukça mutlu etti. Umarım bu tür iş birlikleri artarak devam eder. Bu duygularla Türkiye’de bir ilk olan bu güzel bisiklet yolumuzun Manisa’mıza, bisiklet tutkunlarına ve sporseverlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi - Vestel Bisiklet Yolu Manisada açıldı


Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan açılışı yapılan bisiklet yolu hakkında, “Vestel teknolojik bir şirket olmanın yanı sıra modern, doğaya değer veren, genç ve dinamik bir marka. Vestel’in ana hedeflerinden biri insanlara daha kaliteli bir yaşam sunmak, hayatı kolaylaştırmak, onların yaşam standartlarını yükseltmek. Hem sahip olduğumuz enerji kaynaklarını daha bilinçli kullanmak, hem de sağlıklı ve kaliteli bir yaşama ön ayak olmak için şehir hayatında bisiklet kullanımını destekliyor ve bu alanı sahiplenmeyi hedefliyoruz. Bundan iki yıl önce, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ilk kez fabrikamızdan geçerken insanların bisiklete rahat binmeleri için belediye iş birlikleriyle Vestel bisiklet yolları oluşturmayı hedeflediğimizi söylemiştik. Bugün ise Türkiye’nin ilk tüm şehri baştan başa dolaşacak olan bisiklet yolunu Manisa halkına sunmanın gururu içindeyiz. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile iş birliğiyle yaptığımız bu yol dünya standartlarında bir yol. İnanıyoruz ki; bu yolun kullanımı ile Manisa’nın trafik yoğunluğu ve çevre kirliliğinde de azalacak. Bu yolun hayata geçmesinde öncü olan ve bizlere çok güzel bir iş birliği imkânı sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Sayın Cengiz Ergün’e de teşekkür ederiz. Bisiklet yolunun bütün bisiklet camiasına ve Manisa’ya hayırlı olmasını dilerim.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ülkemizde yarım asırdır gerçekleştirilen gelenekselleşmiş ve uluslararası bir spor müsabakası. Birçok ülkeden sporcunun katıldığı ve dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu olan bu yarış, ülkemizin tanıtımı için de çok önemli bir fırsat. TUR ile üretim üssümüz Vestel City de, uluslararası bir spor müsabakasına ikinci kez ev sahipliği yapıyoruz. Bu vesile ile hem fabrikamızın hem de Manisa’nın tanıtımını yapıyoruz. Gençleri spora ve bisiklet kullanımına teşvik ederken ülkemizde bu sporun gelişmesine destek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Spora ve sağlıklı yaşama her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ