MENÜ

Mancini'den kafa karıştıran açıklama

Galatatasaray'la ligi ikinci sırada tamamlayan teknik direktör Roberto Mancini, İtalyan basınına yaptığı açıklamalarda ülkesini özlediğini itiraf etti.

Mancini'den kafa karıştıran açıklama

Gelecek sezon takımın başında kalıp kalmayacağı merak konusu olan, ancak Kayseri Erciyesspor karşılaşması sonrasında görevine devam edeceğini açıklayan Galatasaray'ın teknik direktörü Roberto Mancini, İtalyan basınına oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray'da 2 yıllık sözleşmesini olduğunu ve görevine devam edeceğini belirten İtalyan teknik adam, ülkesini özlediğinin de altını çizerek kafaları karıştırdı.

Sezonu iyi bir şekilde bitirdiklerini ifade eden Mancini, “Galatasaray’da bu sezon iyi bir sezon geçirdim. Ben gittiğimde takım dokuzuncu sıradaydı, sezonun sonunda ise ikinci basamaktayız. Şampiyonlar Ligi’ne gidiyoruz. Ayrıca Türkiye Kupası’nı da kazandık. Futbolda ne zaman neyin olacağı belli olmaz. Özellikle de teknik adam olduğunuzda. Ancak şunu söyleyebilirim ki ben İstanbul’daki yaşantımdan memnunum ve Galatasaray ile iki yıllık kontratım var, takımda kalacağım” dedi.

İstanbul'daki geleceği ile ilgili konuşan İtalyan hoca, "Şu anda yurtdışında çalışıyorum. Ancak bir İtalyan hoca, her zaman İtalya'yı özler, ben de özledim. Gelecekte ne olur, bilemem. Galatasaray'da 2 yıl daha sözleşmem var ve İstanbul'da şu anda iyiyim. Tabii ki, futbolda ne olur hiçbir zaman bilemezsiniz. Kazansanız bile bilemezsiniz, özelikle de bir teknik direktörseniz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki yaşamından çok memnun olduğunu belirten Mancini, İstanbul'la ilgili ufak tefek sıkıntılarını da dile getirmekten geri durmadı. Tecrübeli teknik adam “İstanbul trafik sıkışıklığı açısından Güney İtalya’nın bazı şehirlerine, berbat trafiği olan şehirlerine benziyor. Araba kullanmıyorum. Ancak bazen kent merkezine gittiğim oluyor ve hep trafiğin içine giriyorum. Türkçe birkaç kelime biliyorum. Çok zor bir dil. Yanımda bir tercümanım var, o bana yardımcı oluyor. Lombardo ve Salsano bile biraz öğrendiler. Ama dediğim gibi gerçekten zor. İstanbul’da deniz gören bir ev aldım. Gayet güzel vakit geçiriyorum. Bunda orada bana yardımcı olan insanların da payı var. Türkler çok yardımsever insanlar.” diye konuştu.

Manchester City'den eski öğrencileri Carlos Tevez ve Mario Balotelli hakkında görüşleri sorulan Mancini, "Balotelli ve Tevez iki yetenekli çocuk. Ben karakterli oyuncular ile çalışmayı seviyorum, çünkü onlar ile sadece kazanabilirsin" derken, İtalya'nın Dünya Kupası'ndaki şansına ilişkin ise, "Eminim ki, İtalya harika bir Dünya Kupası geçirecek" dedi.

Haberin Devamı

ROBERTO MANCINI İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ