MENÜ

Manchester United'dan tartışılan Avrupa kupaları hesabı! Avrupa'da puan durumu...

Dünyada 230 binden fazla insanın ölümüne neden olan corona virüs, spor dünyasına da korku saldı. Süreçte birçok futbolcuya ve futbol adamına bulaşan corona virüs, ilk etapta Avrupa'nın önde gelen liglerinin ertelenmesine sebep olurken Hollanda ve Fransa'da da sezonun iptaline neden oldu. Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille, sezonun iptaliyle Şampiyonlar Ligi şansını 1 puanla kaçırdılar. Şampiyonluk yarışının son sürat devam ettiği Almanya, İtalya ve Süper Lig'de puan durumları futbolseverler tarafından merak edilmeye başlandı. Geri dönüş planları yapılan Premier Lig'de ise Liverpool'un şampiyon olmasına kesin gözüyle bakılırken Manchester United gibi ekipler de Avrupa kupaları hedefleri doğrultusunda planlar yapıyorlar. Bundesliga, Serie A, Süper Lig, Premier Lig puan durumu... Detaylar haberimizde.

Manchester United'dan tartışılan Avrupa kupaları hesabı! Avrupa'da puan durumu...

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 230 bini aşkın insanın ölümüne sebep olan corona virüs salgını, spor dünyasında da etkisini fazlasıyla gösterdi. Birçok spor branşında organizasyonların ve liglerin ertelenmesine neden olan corona virüs, özellikle yakın temas sporları arasında başlarda yer alan futbol ve basketbolda oyunculara kolaylıkla bulaştı.

Haberin Devamı

Özellikle futbol dünyasında korku salan corona virüs; ilk etapta İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Türkiye olmak üzere dünyada lig maçlarının ertelenmesine sebep oldu. Sonrasında ise Hollanda ve Fransa'da sezonun iptal edildiği kararları açıklandı. Süper Lig'de Trabzonspor, Başakşehir ve Galatasaray ilk 3 sırayı alırken, İtalya'da yıllar sonra şampiyonluğa oynayan Lazio, bu kararın ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Fransa'da Lille'in büyük hayal kırıklığı

Fransa'da Ligue 1 ve Ligue 2 sezonları iptal edilirken Ligue 1'de PSG, Ligue 2'de Lorient şampiyon olarak ilan edildi. Ligin son iki sırasındaki Toulouse ve Amiens, ikinci lige düşen takımlar olurlarken Lorient ve Lens lige yükselen takımlar oldular. PSG'nin ardından Marsilya ve Rennes, Şampiyonlar Ligi biletlerini alırlarken milli oyuncularımız Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'nın formasını giydiği Lille, 1 puan farkla 4. sırada kalarak bu bileti kaçırdı.

Haberin Devamı

Lille Başkanı Gerard Lopez, UEFA'nın tanıdığı makul sürede karar alınmayıp aceleyle ligin iptal edilmesi kararının hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Başkan, PSG ve Lorient'i de kutlarken önümüzdeki sezon yine Şampiyonlar Ligi için mücadele verebileceklerini aktardı.

Hollanda'da şampiyon yok!

Hollanda'da 2019-20 sezonu iptal edildi ve bir anlamda oynanmamış kabul edildi. 56'şar puanla Eredivisie'nin zirvesinde yer alan Ajax ve AZ Alkmaar'dan biri şampiyon olarak tanımlanmamış oldu.

Ajax ve Feyenoord'un Şampiyonlar Ligi biletini aldığı ligde Feyenoord, PSV ve Willem II; Avrupa Ligi'ne giden takımlar oldular. Utrecht'in Willem II'nin 3 puan gerisinde ama 1 maçı eksik ve daha iyi averaja sahipken Avrupa kupalarına gidememesi ise tartışma yarattı.

İngiltere'de dönüş için hazırlıklar sürüyor

Premier Lig'de bu sezon inanılmaz bir performans sergileyen ve şampiyonluğa sadece iki galibiyet uzakta bulunan Liverpool'un rekor hayali suya düştü. Normal fikstürde Everton ve Crystal Palace maçları ile 21 Mart 2020 tarihinde şampiyon olup tarihe geçme şansı corona virüs salgını nedeniyle yitirdi.

Haberin Devamı

İngiltere'de şimdi 18 Mayıs'ta antrenmanlara başlayıp 8 Haziran'da da lige yeniden start verme planları yapılıyor.

Manchester United'dan şeytani plan

Manchester United, yarıda kalan Premier Lig'de Avrupa kupaları adına mücadele verirken sürpriz şekilde en ciddi rakiplerinden biri de Sheffield United...

Sheffield United, 1 maçı eksik 43 puanla 7. sıradayken Manchester United'ın rakibine göre maç fazlasıyla 45 puanı bulunuyor.

İngiltere'de sezona devam edilmesi kararı beklenirken kiralık oyuncuların durumuna ilişkin yetki de bonservisini elinde bulunduran takımlara verildi. Yani 30 Haziran'da kiralık sözleşmesi biten oyuncular, kulüpleri istediği takdirde geri dönebilecekler. Manchester United da bu gelişme üzerine bir plan devreye sokabilir.

Sheffield United'ın bu sezonki başarısında en önemli pay sahiplerinden biri Manchester United'dan kiralanan kaleci Dean Henderson'dı. Performansıyla İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Southgate'in de dikkatini çeken Henderson'ın kiralık sözleşmesi 30 Haziran'da sona eriyor. Manchester United da bu noktada Avrupa kupaları yarışı verdiği rakiplerinin en büyük kozunu ellerinden almak adına oyuncusunu geri çağırabilir. Duruma ilişkin kararı MANU'nun menajeri Solskjaer'in vereceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

İşte Avrupa'nın önde gelen liglerindeki şampiyonluk, Avrupa kupaları ve kümede kalma yarışı:

Süper Lig puan durumu

Manchester Uniteddan tartışılan Avrupa kupaları hesabı Avrupada puan durumu...

Premier Lig puan durumu

Manchester Uniteddan tartışılan Avrupa kupaları hesabı Avrupada puan durumu...

Bundesliga puan durumu

Manchester Uniteddan tartışılan Avrupa kupaları hesabı Avrupada puan durumu...

Serie A puan durumu

Manchester Uniteddan tartışılan Avrupa kupaları hesabı Avrupada puan durumu...

Ligue 1 puan durumu

Manchester Uniteddan tartışılan Avrupa kupaları hesabı Avrupada puan durumu...

La Liga puan durumu

Manchester Uniteddan tartışılan Avrupa kupaları hesabı Avrupada puan durumu...

YORUM YAZ