MENÜ

Manchester City 3-0 Chelsea

İngiltere Premier Lig'in ikinci haftasında Manchester City sahasında konuk ettiği Chelsea'yi 3-0 mağlup etti.

Manchester City 3-0 Chelsea

Yılların tecrübesi Andy Towsend'le basın odasında Arsenal maçını seyrederken konuştum. Silva'yı tutabilirse Chelsea beraberlik alır görüşündeydi. Ben de aynı görüşteydim. Manchester City, Chelsea'nin gazını alacak gibi geliyordu.

Maçtan önce Pellegrini, Mourinho ile aralarının iyi olmadığını açıkça söyledi fakat bunun elini sıkmayacağı anlamına gelmeyeceğini belirtti.

Mourinho, yayıncı kuruluş SKY SPORTS'a '38 maç var bu maçı kaybeden şampiyon olamaz diye birşey yok' açıklamasını yaptı.

Henüz birinci dakikada City, Silva'nın asistinde Aguero topu Begoviç'e nişanlamasa öne geçebilirdi. Ardından Navas'ın vuruşu auta gitti. Manchester City maça çok hızlı başladı. 16. dakikada Kolarov'un pasında Aguero ceza sahası içinde vurdu Begoviç başarılıydı.

Bir dakika sonra Navas'ın pasında yine Aguero vurdu ancak top Begoviç'te kaldı. Ardından Hazard'ın sert ortasına Matiç kafayı vurdu, top auta gitti. 21. dakikada Kolarov'un ortasına Aguero altı pasta vurdu, fakat Begoviç'i geçemedi.

Üst düzey ve kaliteli oyuncuları seyretmek insana zevk veriyor. Etihad Stadı'nda ilk yarım saat geçilirken Sterling durgundu.

Manchester City öne geçti!

31. dakikada Aguero'nun attığı golle Manchester City, Chelsea karşısında 1-0 öne geçti. Yaya Toure ceza sahası içindeki Aguero'ya ara pası verdi. Onun vuruşu Begoviç'in sağından filelere gitti. Maçın başından beri Chelsea defansını bunaltan Aguero sonunda golü buldu ve City'yi öne geçirdi.

İlk yarıda maç City ile Begoviç arasında oynandı diyebiliriz. Chelsea'de Hazard bir türlü oyuna ağırlığını koyamadı. Fabregas ve Matiç Silva, Aguero, Toure üçlüsünü durduramadı. 43. dakikada Kolarov'un serbest vuruşunda Mangala kafayı iyi vursa golü yapabilirdi. Sterling oyuna fazla ağırlığını koyamadı ilk yarıda. Mükemmel bir Silva-Aguero-Toure ve iyi oynayan golü bulan ve pozisyon fazlalığı olan bir ilk yarı seyrettim Etihad stadında.

İlk yarı Manchester City: 1 - Chelsea: 0

48. dakikada İvanoviç çizgi üzerinde Sterling'i düşürdü. Kolarov'un vuruşunda Chelsea defansı topu uzaklaştırdı. Her takım kötü oynayabilir fakat ilk yarıda Chelsea takım olarak çok kötü oynadı. Sadece Begoviç farkı önledi. Terry-Zouma değişikliğinin nedenini basın toplantısında öğreniriz. 61. dakika Toure uzaktan vurdu Begoviç başarılıydı.

65. dakika Aguero soluyla vurdu aut. Nasri-Navas değişikliği City'de. Aguero'yu seyrediyorum büyük bir zevkle.

70. dakika Fabregas müsait durumda vurdu, Hart önledi. İkinci yarıdaki en önemli fırsattı bu atak Chelsea için.

78. dakika City baskıyı arttırdı. Korneri Silva kullandı Company kafayı vurdu.

Manchester City farkı 2 yaptı

79. dakikada Manchester City, Company'nin attığı golle Chelsea karşısında skoru 2-0'a taşıdı.

Basın toplantısı eğlenceli olacak maç bitiminde. Chelsea'nin işi zor Terry veya Cahill sakatlandığında. Zouma çok aksıyor. Bu nedenle Mourinho, Stones transferini istiyor. Fakat bu transfer biraz zor.

Fernandinho son sözü söyledi

85. dakikada fark 3'e çıktı. Fernandinho atttığı golle maçın skorunu ilan etti: 3-0

Tek kelimeyle Chelsea bugün sürklase oldu. Maç boyunca tek gol pozisyonuna girdiler. Hazard etkisizdi takım olarak oyundan düştüler ne pas yapabildiler ne de defans. Manchester City, Aguero-Silva ikilisinin arkasında Fernandinho ve yaya Toure ile üstünlüğü hiç bırakmadı maç boyunca. Sol tarafta harika oynayan Kolarov'u da unutmayalım. Sterling de form tutunca City yenilmesi zor bir takım olur.

Belki çok erken şampiyonluk için fakat en büyük aday Manchester City bugün oynadığı futbol ve takım kadrosuyla.

Maçtan önce City'nin Akademi stadını ve akademisini gezdim. İnanılmaz güzellikte tamamen inşaat bitmiş.

Haftaya Cumartesi Leicester City-Tottenham maçında buluşmak üzere Etihad stadından selamlar sevgiler.

Edip ADANIR / LONDRA


Takım kadroları;

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany Booked, Mangala Booked, Kolarov, Y Touré Booked, Fernandinho Booked, Jesús Navas (Nasri - 65' ), Silva, Sterling (Demichelis - 79' ), Agüero (Bony - 83' )

Yedekler: Zabaleta, Nasri, Caballero, Bony, Clichy, Demichelis, Iheanacho

Chelsea: Begovic, Ivanovic Booked, Cahill, Terry (Zouma - 45' ), Azpilicueta, Fàbregas, Matic, Ramires (Cuadrado - 64' ), Willian (Falcao - 79' ), Hazard Booked, Diego Costa

Yedekler: Zouma, Falcao, Cuadrado, Mikel, Remy, Blackman, Loftus-Cheek

Hakem: Martin Atkinson

Seyirci sayısı: 54,331


'Eva Carneiro tam bir seks delisiydi!'

Haberin Devamı
YORUM YAZ