MENÜ

Mahir Oral'dan gençlere destek

Sakatlığı nedeniyle aktif boks kariyerini noktalayan boksör Mahir Oral, spor öğretmeni olarak gençlere ders veriyor.

Mahir Oral'dan gençlere destek

Boynundaki sakatlığı nedeniyle aktif boks hayatını noktalayan eski orta sıklet Avrupa şampiyonu Mahir Oral (32), gençlerle spor, ders ve meslek eğitim veren Box-Out isimli kurumda spor öğretmenliği yapıyor. Geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Gönüllü Çalışma Ödülü'ne layık görülen Box-Out'ta başka öğretmenlerle birlikte Hamburg ve çevresinde 40 kadar okulda, müfredat çerçevesinde boks ve spor dersleri yöneten Mahir Oral'ı Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk tebrik etti.

Haberin Devamı



"MAHİR, GENÇLER İÇİN ROL MODEL"

Wilhelmsburg Karma Okulu'nun spor salonunda Oral'ın dersini izleyen Devrim Öztürk, boks dersi alan kız ve erkek öğrencilerle de sohbet etti. Okul müdürü Jörg Kallmeyer, Box-Out Genel Müdürü Christian Görisch ve yardımcısı Patrick Thielen, "Gençler Mahir'i bir idol olarak görüyor. Onun gençler üzerindeki etkisi çok büyük. Boks yoluyla gençlere okul hayatlarında da büyük avantaj sağlayacak çalışkanlık, disiplin, dakiklik, konsantre olma, hedefe kilitlenme, pes etmeme gibi özellikleri aşılıyoruz. Sporun yanı sıra gençler kurumda ücretsiz ders yardımı da alıyorlar" diye konuştu.

Başkonsolos Öztürk, Oral'ın ricasını kırmayarak boks eldivenlerini giyerek ders alan gençlerle birlikte basına poz verdi.

Haberin Devamı

DHA

YORUM YAZ