MENÜ

Maçın hakemi ne yaptı?

Serdar Tatlı, Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Manisaspor - Galatasaray maçının hakemini değerlendirdi.

Maçın hakemi ne yaptı?

Abdullah Yılmaz başarılıydı
Süper Lig’de zirveyi ve alt sıraları yakından ilgilendiren Manisaspor-Galatasaray karşılaşmanın 20. dakikasında, Galatasaray’ın ilk golü öncesinde Hüseyin’in Baros’a belinden sarılması ardından gördüğü sarı kart yerinde bir karardı. Atışın yapılmasından sonra ise Galatasaray’ın Keita ile bulduğu goldeki devam kararı doğruydu. Pozisyon başlangıcında ofsayt yoktu. 37’de Arda’nın Baros’u kaleci İlker ile karşı karşıya bırakan ara pasındaki devam kararı da yerindeydi, ofsayt yoktu. 40’ta Baros ile Burak, Keita’nın ceza alanına verdiği pasa birlikte hamle yaptılar. Baros’un kendini çok kolay yere bırakması sonrasında verilen devam kararı ve Baros’un aşırı itirazı nedeniyle gördüğü sarı kart da yerindeydi. 45’te Isaac için kalkan ofsayt bayrağı çok kritikti. Yardımcı Erhan Sönmez tecrübeli ve FİFA kokartlı bir yardımcı. FİFA da zaten böylesine kritik pozisyonlarda oynanmasından yana. Kaldı ki pozisyon da ofsayt değildi.

Haberin Devamı

57’de Isaac, Galatasaray ceza alanının önünde, havadan gelen topa bakmayıp direkt Sabri’ye doğru omuz darbesiyle temasta bulundu, faul kararı doğruydu. 58’de Isaac ilk yarıda olduğu gibi bir kez daha kritik bir ofsayt pozisyonunun içinde buldu kendini. Aynı ilk yarıdaki gibi Galatasaraylı son oyuncu ile hizadaydı. Yardımcıdan bu kez doğru devam kararı çıktı. Aykut ile girdiği pozisyonda da devam kararı doğruydu. 64’te Arda’nın kaleye gönderdiği topu Milan Baros tamamlayarak Galatasaray’ın ikinci golünü attı. Baros’un topu tamamlarken pozisyonu nizamiydi.

Dün geceki maçın temposu düşük, oyuncuların genel tavırlarının centilmence geçtiği bir karşılaşma olduğunu söyleyebiliriz. Hakem Abdullah Yılmaz da kolay geçen bu müsabakada oyunu başarılı bir şekilde yönetti.

Haberin Devamı

Serdar Tatlı

YORUM YAZ