MENÜ

Maccabi Electra 74-75 Fenerbahçe Ülker

Tel Aviv deplasmanına 2-0'lık üstünlükle giden THY Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker, Play-Off turu 3. maçında da Maccabi Electra'ya acımadı. Obradovic komutasındaki Sarı Lacivertli takım, İsrailli rakibini uzatmada 75-74'lük skorla mağlup etti ve tarihinde ilk kez Final-Four'a yükselmeyi başardı.

Maccabi Electra 74-75 Fenerbahçe Ülker

Fenerbahçe Ülker işi kısa kesti. Euroleague çeyrek finalinde Maccabi’yi İstanbul’da iki kez yıkan Sarı-Lacivertliler, İsrail deplasmanındaki 3. maçı da uzatmada 75-74 kazandı, serideki durumu 3-0 yapıp Avrupa’nın en büyük kupasında Final-Four’a kalan ikinci Türk takım olarak tarihe geçti. İsrail deplasmanındaki maçın zor geçeceği beklenen bir şeydi. Zaten Maccabi taraftarı yine salonda boş koltuk bırakmamıştı. Bir de Fenerbahçe olması gereken oyununu sahaya yansıtamayınca, Final-Four’un kapısını açacak maça yakışır bir basketbol ortaya çıkmadı. Neyse ki, Maccabi de tezahüratlara rağmen istediği tempoyu 40 dakikaya yayamadı.

Bjelica’nın faul problemi

Takımın istikrar abidesi, hem ribaunt hem de skor yönü güçlü ismi Bjelica’nın daha maçın başında faul problemi yaşaması, Obradovic’in sistemini bozdu. Tek uzunla devam devam eden ve boyalı alan üstünlüğünü kaybeden Fenerbahçe ilk iki maçtaki ribauntlardaki ezici üstünlüğünü azalttı. Her şeye rağmen dış şutlarda isabet yakalayan, benchten inanılmaz verim alan, tecrübeli Zisis’in kritik sayılarıyla oyunun içinde kalan ve Vesely-Semih gibi uzunlarla zaman zaman etkili olan Kanarya kazanmayı bildi. İlk çeyreği Maccabi, Randle’ın sayılarıyla 20-13 üstün geçti. İkinci çeyrekte ise savunmada daha etkili olan Sarı-Lacivertliler Zizis’in devreye girip 13 sayı bulmasıyla soyunma odasına 37-31 önde girdi. Temsilcimiz, dış atışları riske ettiği 3. çeyreği de 50-45 üstün geçti. 4. periyotta Pargo’ya etkili olan İsrail ekibi bitime 1 dakika kala skoru eşitledi: 63-63. Kanarya Vesely’le öne geçse de, faulü atamayınca, maç uzatmaya gitti. Uzatmada bölümünün bitimine saniyeler kala, Maccabi 74-73 öne geçti. Ancak son hücumda Goudelock birebir oynayıp, zaferi getiren basketi attı.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ