MENÜ

Maç tekrar edilmeli

Süleyman Abay faulü yapan Tosiç'in yerine Zec'e kart göstererek kural hatası işlemiştir. Kural açık; ihlali yapan cezalandırılır. İki seçenek var: Ya karşılaşma tekrar edilir ya da 80'den sonra devam eder.

Maç tekrar edilmeli

Sivasspor’un, Gençlerbirliği maçında kural hatası olduğuna yönelik yaptığı dünkü itiraz kesinlikle doğru. Pozisyona baktığımızda Sivaslı oyuncuya kural dışı faul yapan Tosiç... Pozisyona faul çalan Süleyman Abay, ihlal noktasına geldiğinde kartını hangi oyuncuya göstereceği konusunda tereddüt yaşıyor. Yardımcısı Kemal Yılmaz’a kulaktıktan soruyor. Ondan yeterli bilgiyi alamayınca dördüncü hakem Volkan Bayarslan’a yöneliyor. Ancak hem kendisi hem de yardımcı ve dördüncü hakem, sarı kartlık hareket yapan Tosiç’i tespit edemiyor. Ermin Zec ihlal noktasına gelerek, “Faulü Ben yaptım” deyince Abay da bu oyuncuya kart gösterdi. Sivaslı oyuncuların aşırı itirazlarına rağmen Süleyman Abay, doğru oyuncuya kart gösterdiğini söylemekle yetindi. Kurallarda; ihlali yapan oyuncuya kart gösterilmesi öngörülüyor. Ancak burada ihlali yapan Tosiç, kartı gören Ermin Zec. Dolayısıyla bu bir kural hatasına girer.

Şimdi ne olacak?


Şimdi merak edilen bundan sonraki süreçte ne olacağı... Sivasspor’un itirazı değerlendirecektir. Ancak Abay ve maçın gözlemcisi Doğan Şen’in federasyona göndereceği rapor da çok önemli. Raporda eğer gözlemci bunu belirtmişse, Sivas’ın itirazıyla maç ya tekrar edilir, ya da kartın gösterildiği 80. dakikadan andan itibaren devam eder. Sonuçta iki ihtimal var. Eğer maçın hakemi, ‘ben sadece serbest vuruşu kararı verdim. Zec’e de itirazından dolayı kart gösterdim’ der, gözlemci de onay verirse, işin suyu çıkar. Bu durum içinden çıkılmaz olur. Bir hafta önce övgülerle bahsettiğimiz Süleyman Abay, öyle bir yanlış rapor yazarsa bütün güvenilirliğini de yitirmiş olur. Bunlara rağmen en son kararı Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecektir.

Haberin Devamı

Serdar Tatlı

YORUM YAZ