MENÜ

Maç günü Olimpiyat'ta kar var

Pazar günü Beşiktaş ve Galatasaray'ın karşılaşacağı dev derbiye ev sahipliği yapacak olan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, maç saatindan önce kar yağışı bekleniyor. Bu durumun karşılaşmayı, olumsuz yönde etkileyeceği tahmin ediliyor.

Maç günü Olimpiyat'ta kar var

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş’ın 4 Ocak’ta Galatasaray’ı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ağırlayacağı mücadele öncesinde kırmızı alarm yaşanıyor. İstanbul’da bu hafta sonuna kadar etkisini hissettirecek kötü hava şartları, dev derbiyi de etkileyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre İstanbul’da dün başlayan kar yağışının, hafta sonuna kadar devam edeceği duyuruldu. Karşılaşmanın oynanacağı saat 19.00 öncesinde yağışın devam edeceği bildirilirken 4 derece civarında olması planlanan havanın karşılaşmayı olumsuz yönde etkilemesinden çekiniliyor. Zemini, hava şartlarından çok çabuk etkilenen 80 bin kişilik dev spor kompleksinin, derbiyi kaldırıp kaldıramayacağı konusunda şimdiden soru işaretleri oluştu.

‘İğrenç bir stat’

Vodafone Arena’daki yapım çalışmalarının sürmesi nedeniyle bu sezon iç saha maçlarının birçoğu için bu stadı kullanmak zorunda kalan Beşiktaş’ta futbolcular, Olimpiyat Stadı’nda maça çıkmayı resmen çile olarak görüyor. İstanbul’da hava durumunun iyi olduğu günlerde bile stadın bulunduğu bölgenin çok fazla rüzgar gören bir yer olması sebebiyle zorluk yaşayan Siyah-Beyazlı futbolculardan Ersan Gülüm, yine bu statta oynanan Tottenham maçı öncesinde, “Bu iğrenç statta maça çıkmaktan nefret ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli, pazar günkü muhtemel hava durumunu açıkladı:

Bu hava derbiyi etkiler

Beşiktaş ve Galatasaray takımlarının Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacağı maç öncesinde, İstanbul’da sabah ve öğlen saatlerinde kar yağışı bekleniyor. Yağış, yer yer karla karışık şekilde kendisini hissettirecek. Şehir merkezinden uzakta konumda bulunan Atatürk Olimpiyat Stadı çevresinde ise hava, daha ağır şekilde kendisini hissettirecek. Kar yağışı, maçın oynanacağı saat 19.00 civarında kesilecek. Ancak karşılaşma öncesindeki durum, mücadeleyi etkileyebilir.

Yazarlarımızın Beşiktaş - Galatasaray derbisi hakkındaki yorumları:

Lider Kartal

Beşiktaş, son maçta alışılagelmişin dışında bir oyunla sonuca gitti. Takım oyunu ile değil, yıldız oyuncularının becerileri ile sonuca gittiler. Sezona erken başlamış olmanın verdiği fiziksel yorgunluk ve motivasyon eksikliği bariz belli. İdman ve maçlardan bıkkınlar. Birbirlerinden de bıkmışlar. Hakemle, rakiple, en kötüsü de birbirleriyle dalaşıyorlar. Derbinin ertelenmesine hiç itiraz edeceklerini sanmıyorum. İlk yarının lideri Kara Kartal değil, İsmail Kartal olacak. Beşiktaş için fark etmez..

Feyyaz Uçar


Derbi şölendir

Eğer kar fırtınası haberleri doğruysa, yapılması gereken maçı Cumartesi saat 14.00’e almaktır. Mümkünse Başakşehir Stadı’na... O havada, o saatte, o statta derbi oynatmak, malı mundar etmek, ‘bu maça gelmeyin’ demektir. O hava kimi daha fazla etkiler sorusunun cevabı belli... Seyirciyi etkiler... Maça gelen azalır ve biz de bir derbiyi daha dolduramanın utancıyla yaşarız. TFF’nin ve kulüplerin görevi sattıkları malı parlatmakır. Seyirci sayısını umursamayan bir tüccar yaşayamaz. Futbolu bir eziyet, taraftar için fedakarlık isteyen bir mevzu olmaktan çıkarmak gerekir. Artık FEDA arabeskinden vazgeçip, bunun bir şölen olduğunu anlamalı. Ve malı böyle satmalı.

Mehmet Demirkol

Hava koşuları Beşiktaş'tan yana
Coğrafi koşullar, bütün oyunculara olumlu ya da olumsuz aynı etkiyi yapar. Farkı yaratan, olumsuz koşullarla baş edebilme becerisidir. Bu açıdan bakıldığında iki takım da olumsuz koşullarda eşittir. Bu anlamıyla iki sezondur sürekli ‘deplasmanda’ oynayan Beşiktaş, her türlü olumsuz koşulla baş edebilme konusunda Galatasaray’a göre daha deneyimlidir. Farklı coğrafyalarda, farklı iklim koşulları altında kendi oyununu daha fazla test etmiştir. O nedenle bu maçın sonucunu da coğrafi koşullar değil, iki takımın da oynama becerisi belirleyecektir. Sadece hava koşulları düşünüldüğünde iki takım da eşit durumda. Ancak olumsuzluklarla baş edebilme becerisi açısından Beşiktaş avantajlıdır.

Cem Dizdar

Beklediğimiz lezzet olmaz
Hava şartları derbiyi etkiler ama takımları etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü şartlar her ne olursa olsun iki takım içinde eşit. Ancak rüzgar ve ağır saha ayağa iyi pas yapan iki takım içinde olumsuz. Yani futbol kalitesi düşer, mücadele öne çıkar ve buradan da kim az hata yaparsa puan veya puanları alır gider. Futbolu olumsuz etkileyen en negatif faktör rüzgardır. Olimpiyat Stadı’nda bu faktör fazlasıyla öne çıkarsa derbiden beklediğimiz lezzet olmaz.

Tunç Kayacı

Fotomuhabirimiz Serkan Hacıoğlu’nun izlenimleri


Stat derbiye hazır


Olimpiyat’ta daha önce yaşanan elektrik kesintileri sorunu, Aksa firmasının yardımıyla çözüldü. Zemin dün karlı olabilir ancak maça kadar sıkıntı olması beklenmiyor. Büyükşehir Belediyesi devrede! Zemin düzgün, stadın güvenlik kamera sistemleri tekrar gözden geçirildi. Emniyet’in, son derbideki olaylar sebebiyle zemine en yakın ilk 5 koltuğa, polisleri oturtmayı düşünüyor.




Haberin Devamı
YORUM YAZ