MENÜ

M. Başakşehir - Antalyaspor: 2-3

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Medipol Başakşehir, sahasında karşılaştığı Antalyaspor'a 3-2 mağlup oldu. Antalyaspor'un Sampdoria'dan transfer ettiği Kamerunlu ünlü futbolcu, Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile yapılan maça ilk 11'de başladı ve iki gol birden atarak yıldızlaştı.

M. Başakşehir - Antalyaspor: 2-3

Antalyaspor’un yaza damga vuran Samuel Eto’o transferine rağmen, geçen sezonu 4. sırada bitiren, oturmuş 11’ine Emre gibi bir usta ayağı monte eden evinde favoriydi Başakşehir. Abdullah hocanın AZ Alkmaar, maçında
ön liberoda faydalanamadığı Emre’yi bu kez forvet arkasında izledik.

Daha doğrusu izleyemedik! Hızlı kanatlar Doka ve Visca’yı yönetmesi, adam eksiltmesi beklenen tecrübeli futbolcu henüz uyumu yakalayamamış. Evinde baskın olmak isteyen Başakşehir takım olarak dönüşlerde de yavaş kalınca daha 21. dakikada Emrah Başsan cezayı kesti klas plaseyle. 43 ve 45’te Visca’nın şutları tehlikeli ama yetersizdi.

Erman’dan fırça

İkinci 45 golle başladı. Ev sahibi adına günün tek iş yapanı Doka, 46’da köşeyi gördü: 1-1. Bu dakikadan sonrasını Eto’o anlattı, biz yazdık. İlk yarının sonunda koşmadığı için Erman Kılıç’tan fırça yiyen Kamerunlu yıldız, 51’de iki müthiş çalım ve kariyerine yakışır bir vuruşla Volkan’ı avladı: 1-2. 61’de Cikalleshi karambolde eşitliği sağlasa da 64’te Emrah’ın ortasına gelişine yarım vole vuran Eto’o ilk maçına damga vurmayı başardı: 2-3.

Kazanmak önemliydi

Başakşehir dün kompakt yapısından oldukça uzaktı. Çok boş alan bıraktı, hücumsal bütünlüğü bir türlü yakalayamadı ve kaybetti. Soru işaretleriyle lige başlayan Antalya için kazanmak önemliydi. Lazarevic ve Eto’o tek kelimeyle mükemmel. Ancak orta alan ve savunma şimdilik yetersiz. Senderos transferinin gerçekleşmesi iyi olmuş.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ