MENÜ

Lukas Podolski, Galatasaray'ı sırtlıyor

Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Poldolski, attığı goller ve yaptığı asistlerle takımına önemli katkıda bulunuyor.

Lukas Podolski, Galatasaray'ı sırtlıyor

Sarı-kırmızılı takımın sezon başında İngiltere’nin Arsenal takımından 2,5 milyon avro bonservis ücretiyle kadrosuna kattığı ve 3+1 yıllık sözleşme imzaladığı 30 yaşındaki Podolski, gösterdiği performansla eski başarılı günlerini anımsattı.

Arsenal takımında bekleneni veremeyen ve geçen sezonun ikinci yarısını İtalya’nın Inter takımında kiralık geçiren Alman futbolcu, Galatasaray’da eski günlerine döndü. Geçen sezon Arsenal’de 7, Inter’de 17 maça çıkan Podolski, İngiliz ekibinde gol sevinci yaşayamazken, İtalya Ligi’nde 1 gol, 1 asistle mücadele etmişti.

Ligde sarı-kırmızılı takımın yaptığı 14 maça da ilk 11’de çıkan Podolski, 7 gollü Burak Yılmaz’la takımın en golcü oyuncusu durumunda. Attığı gollerin yanı sıra gol paslarıyla da ön plana çıkan Alman oyuncu, 3 asistle takımına ciddi katkıda bulundu.

Avrupa’da da en golcü

Lukas Podolski, Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en golcü ismi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda mücadele eden sarı-kırmızılıların 5 maçta attığı 5 golün 2’sini Podolski kaydetti. Ligde takımın en skorerlerinden biri olan Alman oyuncu, Avrupa’da da zirvede yer aldı.

Yenilen golden sonra skoru değiştiriyor

Podolski, takımının yediği golün ardından birkaç dakika içinde bulduğu gollerle dikkati çekti.

Bu sezon savunma zaafı gösteren sarı-kırmızılı takımda Alman futbolcu, 3 kez yenilen golün hemen ardından fileleri havalandırdı.

Ligin 4. haftasında Mersin İdmanyurdu’nu konuk eden Galatasaray, 49. dakikada Welliton’un attığı golle geri düşerken, 50. dakikada sahne alan Podolski, skora denge getirdi. Ligin 6. haftasında sahasında Gaziantepspor ile karşılaşan sarı-kırmızılılar, bu kez 9. dakikada Muhammet Demir’in golüyle yeni duruma düştü. Podolski bu golden 2 dakika sonra fileleri havalandırdı ve skoru eşitledi. 12. haftada bu kez Antalyaspor’u ağırlayan Galatasaray, 1-0 önde olduğu maçta Sezer Badur’un 64. dakikada attığı gole engel olamadı. Tribünlerin tepki göstermeye başladığı dönemde yine sorumluluk alan Alman oyuncu, 66. dakikada gol atarak, takımını öne geçirdi.

Ligde 7, Avrupa’da ise 2 golü bulunan Podolski, 9 golün 5’ini takımı yenik durumdayken, 4’ünü de maç berabereyken attı.

Sol ayağı affetmiyor


Attığı gollerle sarı-kırmızılı takımı zirve yarışında tutan Podolski, sol ayağını etkili kullanmasıyla dikkati çekti.

Alman oyuncu, bu sezon ligde kaydettiği 7 golün 5’ini ayak, 2’sini kafayla attı. Ayakla 5 kez fileleri havalandıran Podolski, bunun 4’ünü soluyla gerçekleştirdi.

En golcü faal futbolcu Burak Yılmaz oldu

Galatasaray’ın gol kralı apoletli futbolcusu Burak Yılmaz, bu sezon 7 kez fileleri havalandırarak, Süper Lig kariyerindeki gol sayısını 134’e çıkardı ve aktif futbolcular arasındaki en skorer oyuncu unvanını ele geçirdi.

Sezon öncesinde 131 golü bulunan Umut Bulut ligin en golcü futbolcusu konumundaydı. Bu sezon 2 kez fileleri havalandırarak, 133 gole ulaşan Umut ile aynı sayıda skor üreten Burak, Bursaspor karşısında attığı golle 134. kez bu sevinci yaşadı.

Burak Yılmaz, Süper Lig kariyerinde Antalyaspor, Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla 253 maça çıktı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ