MENÜ

Lucescu: Burak Yılmaz'ı çağırmak etik mi?

Lucescu, İsveç yenilgisinin ardından içini döktü, "Santrforda ciddi bir eksiklik var. Burak bir alternafti ama kendi kulübünde kadro dışı kalan bir Oyuncuyu çağırmak etik mi?" diye konuştu.

Lucescu: Burak Yılmaz'ı çağırmak etik mi?

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; İsveç mağlubiyetinin ardından eleştiri oklannin hedefinde kalan A Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yakın çevresine içini döktü, son durumu özetledi.

Haberin Devamı

Kadro tercihlerini anlatan Rumen teknik adam, "Kendi kulüplerinde oynayanların başarı için garantisi var mı ve milli takım tecrübeleri ne kadar? Santrfor bölgesinde ciddi bir eksiklik var. Cenk, Everton'da düzenli olarak süre almıyor, Burak bir alternatifti ama kendi kulübunde kadro dışı kalan bir futbolcuyu çağırmak etik mi?" diye konuştu.

Lucescu şöyle devam etti: "İnsanlar bizim B Ligi'ne en alt sıradan girdiğimizi göz ardı ediyor. Son Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan iki takımla aynı gruba düştük. Buna rağmen futbol olarak ne Rusya'dan ne İsveç'ten geri kaldık. Biz nasıl İsveç'i orada 3-2 yenebiliyorsak onlar da gelip bizi burada yenebilir. Ancak kazanma azmi, sürekli şut çekmemiz artılarımız... Zeki Çelik 1. ve 2 Lig seçmeleri sonucunda keşfettiğimiz bir oyuncu oldu. Lille'e transfer oldu.. Şimdi milli takimın sağ beki,..."

Haberin Devamı

Takımlarda başarının jenerasyon işi olduğunu da dile getiren ay yıldızlıların teknik patronu, "Israr edeceksin ki bir şeyler değişsin. Ben yabancı bir teknik direktör olabilirim ama Türkiye'de yaşıyorum, Türk futboluna uzak değilim. Aylarca Riva'da yattım. Benden önceki (Hiddinki kastederek) hocalar acaba ne kadar kaldı?"

YORUM YAZ