MENÜ

Löw'den Gomez'e: Gözüm üzerinde

Beşiktaş formasıyla yapacağı çıkışla Almanya Milli Takımı'nın Euro 2016 kadrosuna girmeyi planlayan Mario Gomez'e, takımın hocası Jöachim Löw'den sevindirici haber geldi. 30 yaşındaki futbolcuyla telefonda görüşen tecrübeli çalıştırıcı, “Seni yakından takip ediyorum. Türkiye'de eski formunu yakalarsan kapımız her zaman sana açık” dedi ve ekledi...

Löw'den Gomez'e: Gözüm üzerinde

Siyah-Beyazlılar’a İtalya Serie A temsilcisi Fiorentina’dan transfer edilen Mario Gomez’in, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Jöachim Löw’ün takibinde olduğu ortaya çıktı. Beşiktaş’a imza atmasının ardından, “En büyük hayalim milli takımımla 2016’daki Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmak. Buraya bu yüzden geldim ve Türkiye’de sergileyeceğim performansla bu düşüncemi gerçekleştireceğim” diyen 30 yaşındaki futbolcunun, Löw’le temas halinde olduğu öğrenildi. Son olarak Panzerler’in Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Polonya ve İskoçya’yla oynayacağı maçların kadrosuna kendisini dahil etmeyen tecrübeli teknik adamla telefonda görüşen başarılı futbolcunun, “Elimden gelenin en iyisini yapıp daha önce birçok önemli başarıya imza attığım formama döneceğim” dediği bildirildi.

‘Kapımız sana açık’

55 yaşındaki çalıştırıcının da bu sözlere, “Seni yakından takip ediyorum. Beşiktaş’taki durumunu hem bizzat ben hem de yardımcılarım aracılığıyla takip ediyorum. Gözüm üzerinde. Fiorentina’da yaşadığın sakatlıklar sonrasındaki form düşüşün sebebiyle bizden ayrı kaldın. Türkiye’de eski formunu yakalarsan kapımız sana açık” cevabını verdiği ifade edildi.

‘Eski günlerine dönecek’ demişti


Joachim Löw, Mario Gomez’in Fiorentina’dan Beşiktaş’a kiralanmasının ardından tecrübeli futbolcunun kariyeriyle ilgili olarak doğru bir karar aldığını açıklamıştı. Löw, “İtalya’da 2 zor yıl geçirdi. Ama ritmini bulduğunda ve takıma entegre olduğunda her zaman gol atabilecek bir oyuncu. Beşiktaş’ta çok iyi işler yapacağına inanıyorum. Gomez ligde gol krallığının en büyük adaylarından birisi olacak. Eski günlerine geri döneceğine inanıyorum” demişti.

En son Euro 2012’de oynadı

Mario Gomez, Almanya Milli Takımı’nın formasını son olarak Polonya ve Ukrayna’nın 2012 yılında beraber düzenledikleri Avrupa Futbol Şampiyonası’nda giymişti. Panzerler’in birçok yaş kategorisindeki takımlarında da başarıyla görev yapan tecrübeli futbolcu, milli kariyerinde 60 mücadeleye çıkıp 25 gol ve 9 asistlik performans sergilemişti. Löw, son olarak takımın forvet hattı için; Mario Götze, Max Kruse ve Kevin Volland’ı seçmişti.

İdmanda Gomez fırtınası

Siyah-Beyazlılar, milli arada çalışmalarını dün sabah ve akşam saatlerinde yaptıkları çift idmanla sürdürdü. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan günün ilk idmanında futbolcular; kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Basına açık olarak yapılan çalışmada Mario Gomez, özellikle şut çalışmasında peş peşe attığı şık gollerle güne damga vurdu. Antrenmana; milli takımlarda bulunan Quaresma, Atiba, Milosevic, Olcay, Oğuzhan, Gökhan ve Cenk Tosun’un yanı sıra, tedavileri devam eden Veli ile Tolgay katılmadı. Öte yandan akşam çalışmasında Siyah-Beyazlılar, U-19 ve U21 takımlarının karışık olarak oluşturduğu takımla antrenman maçı yaptı. A takım, karşılaşmayı; Gomez (2), Mustafa (2) ve Sosa’nın attığı gollerle 5-0 kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ