MENÜ

Liverpool-Salzburg maç sonucu: 4-3

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda İngiliz devi Liverpool, Avusturya ekiplerinden Salzburg'u sahasında ağırladı. Mücadele'ye oldukça rahat bir başlangıç yapan Liverpool, 3-0 öne geçtiği maçta rakibinin 2. yarıdaki gollerine dur diyemeyince skor bir anda 3-3'e geldi. Ancak Muhammed Salah sahneye çıktı ve takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Klopp'un öğrencileri kabustan mutlu bir şekilde uyanmayı başardılar.

Liverpool-Salzburg maç sonucu: 4-3

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda İngiliz devi Liverpool Anfield Road'da Avusturya ekiplerinden Salzburg'u ağırladı.

Haberin Devamı

Mücadeleye taraftarının da büyük baskısı ile rüya gibi başlangıç yapan ev sahibi Liverpool oldu. Henüz 9. dakikada Sadio Mane skoru 1-0'a getiren golü kaydetti. Klopp'un öğrencilerinin durmaya niyeti yoktu. 25'te iki kenar beklerinin iş birliği sonrasında Andrew Robertson skoru 2-0'a getirmeyi başardı. Golün asisti Alexander-Arnold'dan geldi. Mücadelede dakikalar 36'yı gösterdiğinde Mohammed Salah da skora katkı yapmayı başardı ve skorboard'da 3-0'ı yapan isim oldu.

Bu golün ardından rahat bir görüntü sergileyen Liverpool, bu rahatlığının cezasını kalesinde gol olarak gördü. Salzburg Hwang Hee-Chan takımı adına maçta ilk golü atmayı başaran isim oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısını sonlandıran düdük gelince Liverpool soyunma odasına moralli giden taraf oldu. Devre arasından dönüşte bambaşka bir Salzburg sahadaydı. Liverpool ise şaşkına dönmüş bir şekilde rakibinin ataklarını sadece korku filmindeymiş gibi izliyordu. İlk önce 56. dakikada Minamino skoru 3-2'ye getiren golü kaydetti. Sonrasında da Şampiyonlar Ligi ilk haftasında tarih yazan Haland 56. dakikada oyuna girdi ve 60'ta golünü kaydetmeyi başardı.

Haberin Devamı

Skor 3-3'e geldikten sonra Anfield Road tamamen sessizliğe büründü. Haland'ın golünün bir de ayrı bir anlamı vardı. Alf-Inge Haaland, Anfield'ta gol attıktan tam 7950 gün sonra, oğlu Erling Haaland Liverpool filelerini havalandırdı.

Bu rüzgarın ardından silkelenen Liverpool, bu kez rakip kalede gol aramaya çalışan taraf oldu. Salah bu kez yine sahneye çıktı ve 69. dakikada efsane geri dönüşe izin vermeyerek takımını 4-3'lük üstünlüğe taşıyan isim oldu.

Mücadelede başka gol olmayınca Liverpool sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı. Alınan bu sonuçla Liverpool gruptaki ilk galibiyetini alarak puanını 3 yaptı. Bu galibiyetle Napoli yenilgisini de unutturmuş oldu. Salzburg ise 3 puanda kaldı. Grubun diğer maçında Genk ile Napoli golsüz eşitlikle berabere kalmıştı.

YORUM YAZ