MENÜ

Liverpool 2-2 Leicester City

İngiltere Premier Lig'de oynanan maçta Liverpool, 2-0 öne geçtiği maçta Leicester City ile 2-2 berabere kaldı.

Liverpool 2-2 Leicester City

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Liverpool, son 5 maçta, 4 kez galip geldiği, 1 kez de berabere kaldığı Leicester City’i Anfiled Road Stadı’nda ağırladı. Rakibini yenerek bu sezon ilk kez 3 maçlık bir galibiyet serisi yakalamak isteyen "Kırmızılar", Morgan’ın ceza alanında topa elle müdahale etmesi sonucu penaltı kazandı. Topun başına geçen kaptan Steven Gerrard, 17. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin 39. dakikasında gelişen Liverpool atağında bu kez ceza alanında Simpson topa elle müdahale edince, hakem Mike Jones ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Takım kaptanı Gerrard, takımının ve kendisinin ikinci golünü atarken, Liverpool da puan cetvelinde son sırada yer alan rakibi karşısında soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

Liverpool, Steven Gerrard’ın attığı penaltı golleriyle Premier Lig tarihinde penaltıdan 100 gol atan ilk takım oldu. Chelsea ise 99 penaltı golüyle sıralamada ikinci sırada yer aldı.

Ligde 30. penaltı golü kaydeden takım kaptanı Gerrard ise bu alanda penaltıdan ligde 56 gol atan Shearar ve 43 golü bulunan Lampard’ın ardından üçüncü sırada kaldı.

Konuk ekip, mücadelenin 58. dakikasında farkı bire indirdi. Nugent, takım arkadaşı Vardy’nin göğsüyle indirdiği topu ceza alanı çizgisi üzerinden şık bir vuruşla ağlara gönderdi. Bu golden iki dakika sonra Schlupp ile beraberliği yakalayan Lecester City, kalan yarım saatlik bölümde skorun değişmesine izin vermedi ve iki takım 20. haftayı birer puanla kapattı.

Liverpool’da cezası nedeniyle forma giyemeyen savunma oyuncusu Skrtel’in yerine Kolo Toure görev yaptı. "Kırmızılar"ın pazartesi günü 4-1 kazandığı Swansea City maçında 90 dakika forma giyen Türk asıllı Alman milli futbolcu Emre Can, Leicester City karşısında da 90 dakika sahada kaldı. İtalyan futbolcu Balotelli ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 takım arasına kalan Beşiktaş, 19 Şubat’ta oynanacak eleme turu ilk maçında Liverpool ile deplasmanda karşılaşacak. 26 Şubat’taki rövanş mücadelesi ise İstanbul’da yapılacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ