MENÜ

Lille - Metz maçı öncesi bilinmesi gerekenler

Fransa Ligue 1'in 25. hafta mücadelesinde, 35 puan -3 averaj ile 10. sırada yer alan Lille, 20 puan -20 averaj ile 19. sırada yer alan Metz ile karşı karşıya geliyor. Lille ligde 9 maçla en fazla beraberlik alan 2 takımdan biri. Rakibi Metz ise, 10 golle ligin deplasman maçlarnda en az gol atan 5 takımdan biri olurken, 9 maçla ligde en fazla beraberlik alan 3 takım arasında yer alıyor.

Lille - Metz  maçı öncesi bilinmesi gerekenler

Geçtiğimiz sezon gösterdiği performansın çok uzağında olan Lille son 5 maçında sadece 2 galibiyet alabildi. Üst üste yaşanan puan kayıpları sonrası 10. sıraya kadar gerileyen ev sahibi ekip için Avrupa Kupaları ümidi de azalmaya başladı. Hafta içi oynanacak Chelsea deplasmanı öncesi bu maç moral tazelemek için iyi bir avantaj. İç sahada skor üretmekte zorlanmayan Lille, ev sahibi olduğu son 5 maçta 9 gol atmayı başardı.

Haberin Devamı

İstediği ivmeyi bir türlü yakalayamayan Metz, ligde 3 maçtır galibiyet alamıyor. Konuk ekip, bu maçlarda sadece 1 gol atma başarısı gösterebildi. Sakat isimlerin çokluğu ise teknik direktör Frederic Antonetti’nin elini zora sokuyor. Savunmanın 4 önemli ismi Centonze, Udol, Kana-Biyik ve Alakouch dışında 15 maçta 4 gol atan forvet Preville bu maçta forma giyemeyecek.

Puan durumundan üst sıralara çıkmak isteyen Lille rakibi karşısında 3 puana yakın taraf.

YORUM YAZ