MENÜ

Ligue 1 için flaş karar! Küme düşmeyecekler

Fransa Ulusal Mahkemesi, iptal edilen Ligue 1 sezonunda küme düşürülen Toulouse ve Amiens'ın taleplerini haklı buldu. İki takım da küme düşürülmeyecek.

Ligue 1 için flaş karar! Küme düşmeyecekler

Fransa Ulusal Mahkemesi, sezon tamamlanmadan iptal edilen Fransa Ligue 1 için flaş bir karar verdi. 28.hafta maçları itibariyle olduğu gibi tescil edilen ve son iki sırada yer alan Toulouse ve Amiens'ın küme düşmesi ile sonuçlanan sezon hakkında, iki kulübün talepleri haklı bulundu.

Haberin Devamı

Fransa’da Danıştay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Fransa Birinci Futbol Ligi’nin (Ligue 1) tescil edilmesinin ardından küme düşürülen Amiens ve Toulouse hakkındaki kararı askıya aldı. Danıştaydan yapılan açıklamada, Amiens ve Toulouse kulüplerinin itirazı üzerine küme düşme kararının askıya alındığı belirtilerek 2020-2021 sezonu Ligue 1 formatının yeniden gözden geçirilmesi konusunda Fransa Futbol Federasyonuna çağrıda bulunuldu.

Lyon'un itirazı kabul görmedi

Ligin yeniden başlatılması yönünde Olympique Lyon Kulübünün yaptığı itirazın ise kabul edilmediği bildirildi. Fransa’da salgın nedeniyle 2019-2020 sezonu sonlandırılarak Ligue 1 lideri Paris Saint-Germain (PSG) şampiyon ilan edilmiş, son iki sırada bulunan Amiens ve Toulouse ise küme düşürülmüştü.

FRANSA LIGUE 1 SON PUAN DURUMU

YORUM YAZ