MENÜ

Ligin babası Burak Yılmaz

Aslan'ın gol makinesi Burak Yılmaz, bu sezon Demba Ba'nın gölgesinde kalsa da, iki oyuncunun lig performansına bakıldığında Sarı-Kırmızılı futbolcunun rakibinden önde olduğu görülüyor.

Ligin babası Burak Yılmaz

Olimpiyat Stadı’nda kar altında oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinin en çok merak edilen isimleri, kuşkusuz iki takımın golcüleri. Bu sezon Siyah-Beyazlı formayla müthiş bir performans gösteren Demba Ba, Aslan’ın yıldızı Burak Yılmaz’ı gölgede bıraktı. Ancak iki oyuncunun lig performansına bakıldığında, Burak’ın rakibinden önde olduğu görülüyor. Zira Burak, ligde Sarı-Kırmızılı formayla 15 maça çıkarken, rakip fileleri 10 kez sarstı ve 2 de asist yaptı. Demba Ba ise 12 maçta forma giyerken, 8 gol attı ve 1 gol pası verdi. Ayrıca iki oyuncunun son haftalardaki iniş çıkış grafiğine bakıldığında da ciddi bir fark ortaya çıkıyor. Burak son maçta tam 6 kez rakip fileleri sarsarken, sakatlıklarla boğuşan Ba, 5 maçta 3 gol atabildi.

Fark Avrupa’da açılıyor


Genel toplamda ise Ba’nın farkı Avrupa Ligi’yle birlikte hissediliyor. Demba Ba 8 maçta 8 golle oynarken, Burak Yılmaz Şampiyonlar Ligi’ndeki 6 karşılaşmada 2 gol kaydetti.

Aslıhan Çil

Haberin Devamı
YORUM YAZ