MENÜ

Levent Nazifoğlu'ndan hakemlere sitem!

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Nazifoğlu, "Hakemlerin oyunun akıcılığına yardımcı olması lazım. İkinci yarıda en az 5-6 kez yatıldı, oyuncu değişiklikleri oldu ama 5 dakika uzatıldı." dedi.

Levent Nazifoğlu'ndan hakemlere sitem!

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında 1-0 mağlup oldukları maçta sarı-kırmızılı oyuncuların iyi mücadele ettiğini ancak istedikleri golü atamadıklarını söyledi.

Türk Telekom Arena’da yapılan maçtan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nazifoğlu, "Maçın zor geçeceğini biliyorduk, öyle de oldu. Oyuncuları ve teknik heyeti kutluyorum. Her türlü yolu denediler ama golü atamadılar. Zaman zaman böyle maçlar oluyor. Trabzonspor’u tebrik ediyorum." dedi.

Tribünlere gelen yaklaşık 50 bin Galatasaray taraftarına teşekkür eden Nazifoğlu, "Maçtan sonra seyirci de futbolcularımızı alkışladı. Aralarında güzel bir alışveriş vardı. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Olmadı. Kusura bakmasınlar. Bu uzun bir maraton. Bundan sonraki maçlarda mutlaka telafisini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Levent Nazifoğlu, Trabzonspor’un çok iyi savunma yaptığına değinerek, "Mücadeleyi beğendim ama oyun olarak bazı sıkıntılarımız var. Çocukların isteği son dakikaya kadar sürdü. Trabzonspor da çok iyi savunma yaptı. Onları da havadan 3 puan aldı diye değerlendiremeyiz." şeklinde görüş belirtti. Sakatlığına rağmen mücadeleye ilk 11’de başlayan Wesley Sneijder’in performansını değerlendiren Nazifoğlu, "Sneijder’in oynaması hocanın tercihi. Bu tercihle topu orta sahada tutarak, daha etkili futbolcuları oynatmak istedi. Pek umduğunu alamadı gibi göründü." değerlendirmesinde bulundu.

"Futbolcuların parasını ödeyemezsek, şampiyonluğu etkilemez mi?"

Nazifoğlu, geçen günlerde yaptığı "Kongreden olumsuz karar çıkarsa şampiyonluğu etkiler." açıklamalarının eleştirilmesine tepki gösterdi. Dursun Özbek’in olağanüstü genel kurulda yaptığı "Galatasaray yolun sonuna geldi." açıklamasını hatırlatan Nazifoğlu, şunları kaydetti:

"Bu, futbolcuların parası ödenmeyecek demektir. Galatasaray ödeme güçlüğüne girecek demektir. Futbolcuların parasını ödeyemezsek, şampiyonluğu etkilemez mi? Biz, ’elimizden geleni yapmayacağız’ demedik. Her şeye rağmen elimizden geleni yapacağız ama doğal olarak etkileyecek. Parasını almayan futbolcuyla şampiyonluğa giderken güçlük çekmez misiniz? Bunu herkes anladı ama anlamak istemeyen kötü niyetli kişiler bunu başka türlü kullanmak istedi. Onları kınıyorum."

Galatasaray’ın yönetimlerine giren kişilerin ağır yükleri omuzlamayı göze aldığını aktaran Levent Nazifoğlu, "Bu ağırlığı da kaldıracak insanlardır. Bundan sonra maddi, manevi elimizden gelen her şey yapılacak. Bugün yarın kasamıza para girmeyecek ama başkanımız bu konuda çok çalışıyor. En kısa zamanda bu zorlu sürecin aşılacağına inanıyorum." şeklinde konuştu. Ziraat Türkiye Kupası’nın statüsünü de eleştiren Nazifoğlu, "Son 3 sezonun Türkiye Kupası galibiyiz. Bizim doğrudan gruplara katılmamamız, statünün garabetini gösteriyor. Kupa galibinin de doğrudan gruplardan başlaması gerektiğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkemizde yavaş futbol oynanıyor"

Levent Nazifoğlu, Türkiye’deki hakemlerin oyunun hızlı akmasını sağlamadığını savundu. Maçın sakatlıklar ve oyuncu değişikliklerine rağmen az uzatıldığını ileri süren Nazifoğlu, "Ülkemizde yavaş futbol oynanıyor. Tam oyun hızlanacakken birisi yatıyor ve orada 2-3 dakika geçiyor. Maalesef hakemlerimiz bunu görüyor ama o anda ürküyorlar mı bilmiyorum. Hakemlerin oyunun akıcılığına yardımcı olması lazım. İkinci yarıda en az 5-6 kez yatıldı, oyuncu değişiklikleri oldu ama 5 dakika uzatıldı." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ