MENÜ

Letonya'yı hafife alma!

Bu akşamki rakibimiz Letonya, bizi eleyerek gittiği Euro 2004'teki gücünden çok uzakta. Takımın en etkili silahı forvet Rudnevs de cezalı. Ancak 11 sene önceki kâbusu yaşamadan önce de Ay-Yıldızlılar, rakibinden 10 gömlek üstündü.

Letonya'yı hafife alma!

A Milli Takımımız ve Türk halkının, ‘Letonya’ ismini duyunca pek de iyi hatıraları olduğu söylenemez. Hiç kimsenin 2003 yılına kadar adını futbolda duymadığı Letonya ile bugüne kadar 4 karşılaşma yaptık. Bunların sadece birini kazanırken, 2’sinde berabere kaldık ve 1’inde de kaybettik. Onlarla aklımızda kalan iki maçımızı, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası Play-Off’larında oynamıştık. 2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olan bir Milli Takım olarak eşleşmelerin en zayıf rakibine, Şenol Güneş’in hocalığını yaptığı kadroyla deplasmanda 1-0 kaybederken, sahamızda ise 2-2 berabere kalarak elenmiştik. Biz Euro 2004’te olmamanın şokunu yaşarken, Letonyalılar tarihlerinde ilk kez uluslararası arenada finallere gitme şansını yakalamıştı. Hâlâ da futbolda anlattıkları tek anılarının yaşanmasına biz sebep olduk.

Verpakovskis artık yok

Bizi yıkan golleri atan Maris Verpakovskis’i de ‘dünya yıldızı!’ yapmıştık. Tek galibiyetimizi 90 yıl önce hazırlık maçında 3-1’lik skorla aldığımız rakibimiz, eskisine göre daha zayıf gözüküyor. Teknik direktörlüğünü Marians Pahars’ın yaptığı Letonya’da artık Verpakovskis ya da milli formayı 167 kez giyen Astafijevs gibi önemli isimler yok. FIFA’da 91. sırada olan ülkenin bize karşı en tehlikeli silahı olarak düşünülen Rudnevs de, gruptaki ikinci maçları olan ve İzlanda’ya 3-0 mağlup oldukları mücadelede kırmızı kart görüp, cezalı duruma düştü. Elemeleri Kazakistan’la 0-0 berabere kaldıkları maçla açan Letonya, eski gücünden oldukça uzakta.

Yeni bir sayfa açalım


Kadrosundaki oyuncuların yarısını, ülke liglerinde oynayan isimler oluşturuyor. Dikkat etmemiz gereken futbolcular olarak sağ açıkta oynayan Gabovs, orta alanda yer alan Visnakovs ve Rudnevs’in yokluğunda gol umudu olacak Sabala’yı verebiliriz. Ay-Yıldızlılar, İzlanda’nın deplasmanda fark attığı Letonya önünde favori gözüküyor. Ancak biz 11 sene önce de favoriydik ama kaybettik. O yüzden çok dikkatli ve disiplinli oynamalı, gerçek kalitemizi sergileyerek, bu akşam Euro 2016 yolunda yeni bir sayfa açmalıyız.

M.Çağrı Davran

Pahars: Zor bir maç olacak

Letonya’nın teknik direktörü Marians Pahars, İzlanda karşılaşmasındaki kötü sonucu taraftarlarına unutturmak istediklerini söyledi. Pahars, “Türkiye’ye karşı zor bir maça çıkacağız. İzlanda maçında 10 kişi kaldık ve rakibimiz de bizden çok daha iyi oynayarak galibiyeti hak etti. Teknik anlamda bazı eksikliklerimiz var. Ancak Türkiye önünde onların iyi hücum oyuncularını durdurmaya çalışacağız. Başta Arda Turan olmak üzere rakibimizin yıldız isimleri çok fazla. Fatih Terim de çok tecrübeli bir isim. Öncelikli amacımız iyi futbol olacak” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ