MENÜ

Leicester'dan amansız takip

İngiltere Premier Lig’de son olarak Southampton’ı deplasmanda tarihi bir skorla, 9-0 deviren Leicester City, Liverpool ve Manchester City’nin ardından 3. sıraya yükseldi. Milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü’nün de formasını giydiği Mavi-Beyazlılar, şampiyon oldukları 2015-2016 sezonundan sonraki en başarılı dönemin altına imzayı attı.

Leicester'dan amansız takip

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City, sezon başında stoper Harry Maguire’ı 87 milyon Euro karşılığında Manchester United’a yolladı. Mavi- Beyazlılar’da bu bölgeye milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü geçti, sergilediği performansla kendine hayran bıraktı. Genç savunmacı, şüphesiz ki bu sezon Ada ekibinin başarısın büyük rol oynadı. Takımı 10 maçta kalesinde sadece 8 gol gördü.

Haberin Devamı

4 yıl önce ligde mutlu sona ulaşan, bu sezon ise şampiyon olduğu sene gibi bir futbol oynayan Leicester, son olarak deplasmanda Southampton’ı 9-0’lık tarihi bir skor ile yenmeyi başardı. 2015-2016 sezonunda İngiltere Premier Ligi’nde Raineri yönetiminde şampiyon olarak tarih yazan Leicester o dönemden sonraki en başarılı 10. hafta performansını sergiledi.

Farkı kapatmaya çalışacaklar

2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında 12’şer puanla 11. basamakta yer bulan Mavi-Beyazlılar geçen yıl ise 13 puanla 12. basamakta kalmıştı. İkinci bir şampiyonluk için Liverpool ve Manchester City gibi devleri geçmesi gerekecek olan Çağlar ve arkadaşları önümüzdeki 5 maç içerisinde Crystal Palace, Arsenal, Brighton, Everton ve Watford karşısına çıkacak. Bu süre içerisinde ise Leicester’de hedef, rakiplerinin yoğun fikstürü nedeniyle zirveyle arayı daha da kapatmak.

YORUM YAZ