MENÜ

Leicester City'nin başkanı Vichai Srivaddhanaprabha kimdir? Kaç yaşında, serveti ne kadar?

Leicester City'nin sahibi Vichai Srivaddhanaprabha'yı taşıyan helikopter, West Ham United'la iç sahada oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından stadyumun otoparkına düştü. Peki, Vichai Srivaddhanaprabha kimdir? Kaç yaşında, serveti ne kadar? Spor kamuoyunun gündemine flaş gelişme olarak oturan olay sonrasında Leicester’in başkanı öldü mü merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

Leicester City'nin başkanı Vichai Srivaddhanaprabha kimdir? Kaç yaşında, serveti ne kadar?

West Ham United maçının ardından Leicester City'nin sahibi Vichai Srivaddhanaprabha'yı taşıyan ve her zaman olduğu gibi saha içinden kalkan helikopter, King Power Stadı'nın otoparkına düştü. Birçok ambulans ve itfaiye ekiplerinin olay yerine müdahale etmesinin ardından Leicester City'nin başkanı son durumu merak ediliyor. Peki, Leicester City'nin başkanı yaşıyor mu? Bir diğer merak konusu da; Vichai Srivaddhanaprabha kimdir?

Haberin Devamı

Vichai Srivaddhanaprabha kimdir?

1958'de Tayland'ın başkenti Bangkok'ta dünyaya gelen Vichai Srivaddhanaprabha, Forbes'un 2018 verilerine göre 5.2 milyar dolarlık servetiyle ülkesinin en zengin 5'nci kişisi. Tayland'ın en büyük seyahat perakendeciliği şirketi King Power Duty Free'nin kurucusu ve CEO'su olan Srivaddhanaprabha, üç yıl boyunca sponsorluğunu üstlendiği Leicester City'i 2010 Ağustos'unda satın almıştı. Kulüp, Srivaddhanaprabha'nın yönetiminde 2015/16 sezonunda tarihinin ilk Premier Lig şampiyonluğuna ulaşmıştı. Evli ve 4 çocuk babası olan Srivaddhanaprabha, Mayıs 2017'de de Belçika'nın OH Leuven kulübünün sahibi olmuştu.

Vichai Srivaddhanaprabha öldü mü?

Helikopteri otoparaka düşen Leicester City’nin başkanının sağlık durumu hakkında; kulüpten henüz bir açıklama gelmezken yerel polisten yapılan açıklamada, “King Power Stadyumu'ndaki kazayla ilgileniyoruz. Sağlık ekipleri durumun farkında ve olay yerindeler” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Leicester Citynin başkanı Vichai Srivaddhanaprabha kimdir Kaç yaşında, serveti ne kadar

61 yaşındaki Taylandlı iş insanı Srivaddhanaprabha'nın maçlardan sonra helikopteriyle sahanın ortasından hareket ederek evine ya da tesislere gittiği biliniyordu.

YORUM YAZ