MENÜ

League Of Legends 2018 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi değerlendirmesi

Yeni yıla girerken heyecanlı maçlara sahne olacak 2018 League of Legends Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Sezonu 20 ocak itibariyle başlıyor. Mevsim birincisinin Mid Season Invitation’a  gidip dünya arenasında Türkiye’yi temsil etme başarısını göstereceği kış mevsimi için takımlar hazırlıklarına son sürat devam ediyorlar.

League Of Legends 2018 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi değerlendirmesi

Sizler için mevsim başlamadan takımları inceleyip takımların güncel kadroları ve takımların değerlendirmelerini yaptık. Şimdiden Bu sezonun hangi takımın o muhteşem kupayı kaldıracağını gerçekten merak ediyorum.Takımların kadrolarına baktığımızda bunu tahmin etmek oldukça zor gibi gözüküyor. Fakat biz izleyenler için seyir zevki oldukça güzel olacağından hiç şüphem yok. Şampiyon olan ekibin uluslararası arenalarda bu sene başarılı olabilecek güçte olabileceğini de içtenlikle söyleyebilirim.

1907 FENERBAHÇE ESPOR

2017 yılında kurulan ve 2017 kış mevsiminde istediğini elde edemese de yaz mevsimini liderlikle kapatıp ardında da tbf şampiyonu olan ve bu sezon içinde favoriler arasında gösterilen 1907 Fenerbahçe, 2018 kış mevsimi başlamadan önce Move ve Japone ile yollarını ayırdığını duyurdu.1907 Fenerbahçe’nin tbf şampiyonu olup Worlds 2017’e gitmesinde oldukça payı olan ünlü Koreli orta koridor oyuncusu Frozen ile sözleşme uzatmayı başaran 1907 Fenerbahçe ekibi Koreli Chaser ile Team Aurora’dan transfer ettiği Zergsting’i kadrosuna katmayı başardı. Geçen senelerdeki orman rolünde yaşadığı istikrarsızlığı Chaser ile kapatan 1907 Fenerbahçe ekibi eğer Chaser eski sezonları gibi bir performans gösterirse net bir şekilde kadrosunun daha da güçlendiğini söyleyebiliriz.

BAUSUPERMASSIVE ESPORTS

BAUSuperMassive ekibi kış mevsimi kupalarının tek kelime ile vazgeçilmez ismi ve BauSuperMassive bugüne kadar oynadığı her mevsimde finale yükselerek ligin en iddialı takımlardan biri olduğunu defalarca gösterdi. Yeni sezona Türkiye’nin en başarılı orta koridor oyuncusu Naru ile devam etmeyeceklerini açıkladılar.Bu durum BAUSuperMassive hayranlarını üzse de ünlü orta koridor oyuncusu GBM’i transfer ederek taraftarların yüreğine su serpmiş oldular. Fabfabulous , Stomaged ve Zeitnot ile sözleşme uzatan BAUSuperMassive ekibi geçtiğimiz sezon destek rolünde ise baya sıkıntı çekmişlerdi. Bu sezon o sorunu çözmek için Rogu ile yollarını ayırıp SnowFlower ile anlaştılar. BauSuperMassive’in SnowFlower ile anlaşması SuperMassive yöneticilerinin çok büyük bir başarısı olduğunu düşünüyorum. Çünkü gelmeden önce LCK’de yeri garanti gözüyle bakılan destek oyuncularından bir tanesiydi. Bir diğer transfer GBM ise son dönemde düşüş yaşayan oyunculardan bir tanesi. Son dönemlerde istediği oyunu oynayamıyordu fakat bunun sebepleri çok farklı olabilir kapasitesi, yetenekleri son derece iyi ve kendini kanıtlamış bir oyuncu takıma ve lige adaptasyon sorunu yaşamazsa BauSuperMassive ile birlikte çok önemli başarılara imza atacağını düşünüyorum.

DARK PASSAGE

League of Legends’ın en köklü kulüplerinden biri olan ve üst üste 4 kez tbf kupasını kaldıran Dark Passage , geçen sezon ligi istediği sırada bitiremese de bu sezon iddialı olabilmek için çalışmalarına devam ediyor. Geçen sezona göre ekibin büyük bir kısmında değişikliğe giden Dark Passage sadece Marshall’ı kadrosunda tutup koçu dahil herkesle yolları ayırdılar.Alt koridorunu geçen mevsimin inanılmaz bir yükselen ivme ile geçirmiş olan Ruvelius ve Japone ikilisi ile dolduran Dark Passage ekibi orman ve orta koridor içinse Koreli oyuncuları tercih etti.Orta koridoruna henüz profesyonel bir maç tecrübesi olmayan Lucete ile anlaştılar.Ormancı rolü içinse gerçekten muhteşem bir transfer olan Kakao’yu kadrosuna katmayı başardı.Geçen mevsimi takımsız olarak geçen Kakao Şampiyonluk liginde eski heyecana ve hırsa sahip olursa bize güzel maçlar izleteceğinden hiç şüphemiz yok açıkçası.Bu sezon için tek handikapları yeni bir kadro kurulması olabilir.Fakat eğer yerli ve yabancı oyuncuları birbirine uyum sağlarlarsa ligin kesinlikle favorileri ekiplerinden biri olacaktır.

GALAKTICOS

2017 yılında sahneye adım atan ve lige büyük renk katan Galakticos takımı daha ilk mevsiminde ligi düşük sıralarda bitirmesine rağmen aldığı sürpriz galibiyetlerle rakiplerini şaşırtmayı başarmışlardı. Galakticos bu sene için ligimizde Koreli oyuncusu bulunmayan tek takım konumunda bulunuyor.Geçen mevsimden iki oyuncusu üst koridorda Rare ve destek rolünde Veux ile yola devam etme kararı alan Galakticos , orta koridor için en son oyunhizmetleri ile şampiyonluk ligine çıkma başarısı gösteren Blacklund ile anlaştı.Orman rolüne ise en son yükselme liginde izlediğimiz Anton’u transfer eden Galakticos ekibi nişancı rolü içinde aldığı cezanın ardından yeniden profesyonel arenalarda boy gösterecek olan J1mmy’i kadrosuna kattı. Galakticos ekibi potansiyeli çok yüksek oyunculardan kurulu bir kadroya sahipler.Fakat ligde çok fazla iddialı takımlar varken bu sene onların yükseliş senesi olabilir mi açıkçası bunu söylemek çok zor.Fakat yeni sezonla birlikte artık daha tecrübeliler ve tekrardan sürprizler yapmak için vadiye ineceklerine eminim.

HWA GAMING

Şampiyonluk liginin köklü kulüplerinden olan HWA Gaming bir sezonun ardından tekrardan şampiyonluk ligine katılmaya hak kazandı.Ligi orta sıralarda bitirmesine rağmen play off da istediği sonucu alamayan HWA Gaming ekibi geçtiğimiz sezon yükselme liginde mücadele etti. Burada başarılı bir mevsim geçiren ekip 2018 kış mevsiminde şampiyonluk ligine çıkmaya hak kazanmış oldu.Takım içindeki istikrarı sağlamak için çok fazla değişikliğe gitmeyen HWA Gaming ekibi giden orta koridor oyuncusu Xico’nun yerine alınan Koreli oyuncu Ninja oldu.Ninja son olarak Dark Passage formasıyla iyi bir sezon geçirmişti.Bu mevsim ise HWA Gaming formasıyla izleyeceğiz.HWA gaming’in kadrosuna baktığımızda iyi bir yerli 3’lüsü var ve uzun zamandır birlikte oynamaları onlara çok büyük bir avantaj sağlıyor.Mevsime giren en hazır takım konumunda olan ekip bu şansı iyi değerlendirirse ligin üst sıralarında bitirmeye kesinlikle aday.

ROYAL BANDITS

Bir senelik yükselme ligi macerasından sonra Oyunhizmetleri’nin haklarını satın alarak şampiyonluk ligine giriş yapan Royal Bandits ekibi bu sene flaş transferleriyle lig başlamadan adını duyurmaya başladı.Rakiplerine göre daha hareketli bir transfer sezonu geçiren ekip ligdeki rakiplerine şimdiden göz dağı vermiş durumda. Hollyphoenix ve Broken Blade Ekibin yükselme ligi açık elemeler kadrosundan hala kadrosunda olan 2 oyuncusu.Şampiyonluk ligi için alt koridora Türkiye’nin en başarılı ve ünlü destek oyuncusu Dumbledoge transfer edildi.Yıllardır en çok istenen alt koridor Hollyphoenix ve Dumbledoge ikilisini ilk defa bu mevsim Royal Bandits ekibinde izleme fırsatımız olacak.Diğer taraftan takımın ormancı ve orta koridoruna genç ve gelecek vadeden Koreli oyuncular Cepted ve Malrang tercih edildi.Çok formda iki oyuncu olan Cepted ve Malrang kesinlikle lige damga vurabilecek potansiyelde. Takımın yerli oyuncuları da oldukça iyi Hollyphoenix ve Dumbledoge ikilisinin şampiyonluk liginde neler yapabileceğini az çok tahmin etmek zor değil. Uyum süreci uzun sürmez ise kesinlikle Royal Bandits ekibini ligin üst sıralarda görebiliriz.

TEAM AURORA

Ligin artık tecrübeli ekiplerinden diyebileceğimiz diğer bir takım ise şüphesiz ki Team Aurora.Geçtiğimiz mevsimlerin lig performanslarına bakıldığında oldukça eleştirilse de Team Aurora mevsim finallerini hiç kaçırmadı.Bu mevsim başlamadan 3 oyuncusunu değiştiren Team Aurora ekibi 2 oyuncusu Panky Ve Wisdom ile yola devam etme kararı aldılar.Sayısız başarıları olan , oldukça tecrübeli Türk orta koridor oyuncusu Naru’yu renklerine bağlayan Team Aurora ekibi alt koridora ise Rain ve Rogu’yu transfer ettiler.Team Aurora için kesinlikle en önemli avantajlardan biri ise üst koridorda çok iyi bir performans gösteren oyunculardan Panky ve mevsimin ormancısı ödülünü alan Wisdom ile yola devam ediyor olmaları. 3 Yerli 2 yabancı oyuncuyla bu mevsime başlayacak olan Team Aurora ekibi Naru’nun önderliği ile lige yeni bir sayfa açmak için hazırlanıyor.

YOUTHCREW

Geçtiğimiz yılın kış mevsimi finalisti Crew,bu yıl yeni bir isimle ile yoluna devam edecek.Her zaman tehlikeli bir takım olduğunu rakiplerine kabul ettirmiş olan ve şampiyon olmaktan başka hedefleri olmayan Youthcrew ekibi bu yılda iddiasını şampiyonluk liginde sürdürecek.Transfer sezonunda yerli 3 oyuncusu Elwind , Mojito ve Madness’ı kadroda tutmayı başaran ekip takımın orta koridoruna Koreli yıldız bir isim olan Coco’yu transfer etti.Alt koridora ise Koreli destek oyuncusu Zzus’u transfer etme başarısı gösteren Youthcrew ekibinin aslında en büyük başarısı 3 sezondur birlikte oynayan yerli oyuncuları kadrosunda tutması olabilir.Yeni oyuncular Coco ve Zzus yerli oyunculara uyum sağlarsa kesinlikle başarılı bir mevsim geçireceklerdir.Youthcrew’in iddialı bir takım olma potansiyeli olduğunu düşünüyorum ve bir yandan da Coco’nun bu lige çok şeyler katacağına eminim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ