MENÜ

Lauda: 'Mercedes'in başarısı farklı!'

Hafta sonu koşulacak İspanya Grand Prix'si öncesi Niki Lauda, Mercedes'in bu sezonki üstünlüğünün, geçen yıl Red bull'un büyük dominasyonundan daha büyük önem taşıdığını açıkladı.

Lauda: 'Mercedes'in başarısı farklı!'

Bu sezon turbo motorlara dönüşle birlikte Formula 1'i adeta domine eden Mercedes'te Nico Rosberg ve Lewis Hamilton şu ana kadarki tüm yarışları kazandılar.

Mercedes F1 takımında danışman ve bir anlamda onursal başkan olarak görev yapan Niki Lauda, kural değişiklikleri nedeniyle Mercedes'in bu sezon çıkarttığı işin, geçen sezon Red Bull'un Vettel ile elde ettiği başarıdan daha zorlu bir mücadelenin sonucu olduğunu ifade etti.

"Bu sezon yeni motorlar, yeni vites kutuları, yepyeni elektronik fren sistemleri ve yeni arabalarla yarışıyoruz."
"Bu bağlamda eğer Mercedes araçları ilk dört yarışı zirvede tamamladıysa bence bu büyük bir başarı."
"Geçen yılki motorlarla Vettel gibi dokuz yarışı üst üste kazanıp herkesin canına okumak kolay. Ancak şu an olduu gibi dört yarışı üst üste kazanmak bence olağanüstü bi başarı."
Lauda ayrıca Mercedes'in sezon öncesinde en büyük favori olarak görünmesini sağlayan kış testleri sonrasında her şeyin bir araya bu derece mükemmel gelmesinin de kendisini şaşırttığını sözlerine ekledi.
"Bunu hiç beklemiyordum. En önem verdiğim şey dayanıklılıktı ve bu noktada hiç sorun yaşamadık sayılır."
"Her şeyi doğru biçimde bir araya getirebildik. Geçmişte diğerler de bunu başardılar. Ancak bunu tamamen yeni kurallarla başlayan ilk sezonda başaran sanıyorum sadece biz varız."

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ